Foto: Starsport / Srđan Stevanović

Trener Makabija iz Tel Aviva Oded Kataš podelio je utiske posle poraza od Partizana u 21. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je slavio sa 88:79, iako je u prvom poluvremenu gubio i sa 37:14 u jednom trenutku. U nastavku su crno-beli zaigrali jaču odbranu, Pi Džej Doužer je meč završio sa 23 poena, Džejms Naneli je do izbacivanja na startu četvrte četvrtine već imao 20.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su u drugom poluvremenu potpuno razbili odbranu Makabija, dok je „ponos Izraela“ padao i u napadu.

„Totalno različita poluvremena, znali smo da neće odustati i da će biti agersivni. Osećam se loše, jer smo meč počeli dobor i defanizvno i ofanzivno. Da biste pobedili ovde morate da igrate 40 minuta, Partizan je u ovaj dvorani imao preokrete. Nismo uspeli da reagujemo, težak poraz. Još jedna lekcija za nas. Trebalo je da uzmem tajm aut dva minuta ranije ,to je možda moja greška. Ali to je košarka, to se dešava“, rekao je Kataš posle utakmice.

Makabi u Beogradu već neko vreme igra i utakmice u kojima je domaćin, pred praznim tribinama dvorane „Aleksandar Nikolić“, pa je trener izraelskog kluba odgovorio i na pitanje o tome.

„Volimo to, ali žao nam je zbog situacije koja se desila van košarke i nije lako, mi smo odlučili kao košarkaški tim da ne tražimo izgovor za to. Očigledno želimo da budemo pred svojim navijačima. Ali kada ste me pitali o Beogradu, kada već nismo u Tel Avivu, mislim da nismo mogli da nađemo bolje mesto od Beograda. Volimo ljude, veoma su dobri prema nama, nismo mogli da nađemo bolji drugi dom od Beograda. Kada dođete u Beograd vidite da je košarka nešto drugačije i volimo ovakvu atmosferu „, istakao je Kataš.

Makabi posle ovog poraza ima skor od 12 pobeda i devet poraza, dok je Partizan opet u plusu jer ima 11 trijumfa i deset poraza.

BONUS VIDEO: Uživo sa Mićom Berićem posle meča Partizan – Makabi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar