Partizan vs Asvel Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović podelio je utiske posle utakmice sa Makabijem u 21. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Obradovićev tim je nadoknadio 24 poena minusa i pobedio je sa 88:79 na kraju uz 23 poena Pi Džej Doužera i 20 poena Džejmsas Nanelija.

PROČITAJTE JOŠ:

Vejd Boldvin je ubacio 19 poena u dresu Makabija, ali je drugi najbolji igrač Lorenco Braun, doprineo sa samo sedam poena u prvom poluvremenu, kada je Makabi stvarao ogromnu prednost.

Obradović je prvo zahvalio navijačima koji su gurali ekipu i u dobrim i u lošim trenucima u toku meča.

„Makabi je imao prvi posed na početku drugog poluvremena, a Pi Džej Doužer je imao probleme sa faulovima, pa je rezonska odluka da poverenje dobiju drugi igrači. Jaramaz je doneo +30 za vreme provedeno na parketu. Potrebno je istaći Ognjena, Nanelija i Doužera. Odbrana je donela preokret. Sve suprotno u odnosu na Istanbulu. Da se trudiš da ne uradiš ništa teško je da imaš -1 u statističkim parametrima, a mi smo to uspeli za prvih 10 minuta. Oni su imali 42. Moji igrači su zaslužili pobedu, ovde je sve drugačije, nosili su nas navijači i toliko utiču da je to neverovatno“, rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Dva različita poluvremena, dva različita Partizana smo opet videli na terenu, s tim da je sada, za razliku od meča sa Fenerbahčeom u Istanbulu, Partizan pobedio.

“Isti igrači i isti ljudi reaguje drugačije na iste situacije. Ništa novo nije bilo ni protiv Fenera, ni večeras. Lopta je u napadu bila kod Nanelija, koji je kreirao. Odbrana nam je pružila da igramo bolje i pametnije u napadu. Pojedini igrači su imali probleme sa faulovima, ali ovo je napravljeno sa osam momaka. Ostaje nam još 13 mečeva u Evroligi, sedam ovde. Potrebno je da odigramo ovako i na strani. Mnogo težak posao nas čeka do kraja takmičenja, ali treba dati maksimum kao danas kada imaš izazov ispred sebe“, kazao je Obradović.

Dodaje da i danas satima u toku dana gleda analize, da ne gleda komentare javnosti i da je dan pre meča pričao sa igračima, te da i danas uči. U prvi plan je stavio timski duh, ali ga je iznerviralo jedno pitanje da li je generalno zadovoljan igrom protiv Makabija i posle poraza od Reala, pošto su crno-beli u meč sa „ponosom Izraela“ ušli sa 0:16 na semaforu.

“Sada ću da odem u kancelariju da se isplačem, pošto smo igrali katastrofa. Ne mogu da razumem neke stvari. Preko 30 godina radim ovaj posao, nikada nisam čuo ovako nešto, posle ovako pametne utakmice našeg tima, gde smo igrali prepametno. Pobedili smo, odigrali 20 minuta odlično. Posle Fenera sam se bavio lošim stvarima jer je to moj posao. Sada sam rekao igračima da su me učinili jako ponosnim“, odgovorio je Obradović.

Pozitivno je po njegovom mišljenju što je Partizan uspeo da pobedi i kada Kevin Panter kao kapiten nije odigrao savršeno.

“Dokaz da Partizan može da igra i kada Panter ne dominira. Tim je iznad pojedinca, a on je to shvatio. Posle je bio odličan. Trifunović se vratio sa dva treninga prava i odigrao fenomenalnu utakmicu. Smailagić je stegao zube i odigrao opet. Insistiramo na tome da budemo agresivni. Toliko lake poene smo primali i bili bez ideje u napadu. Nisam verovao svojim očima… A sve smo to pripremali. Posle su momci dali agresivnost i pokazali da srčanost i želja mnogo doprinose. Dozvolili smo im da postignu ogroman broj poena, a bez faula. To je stara boljka. Takvi detalji utiču na ishod utakmica. Mislim da mi čak i nemamo ekstra pas. Najveći problem igrača u Evropi je kretanje bez lopte. To je moje mišljenje godinama unazad, a ja na tome insistiram. Konfuzno smo krenuli, sve osim iskreiranog šuta za Trifunovića je bilo loše. U drugom poluvremenu smo sve prepoznali i tu sve počinje i završava se“, objasnio je Žoc.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare