Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ima vremena da se podigne forma, ali ostaće žal za ovim mečom u redovima Zvezde

Srpski bek Nemanja Nedović pričao je o porazu svoje Crvene zvezde od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 79:74.

„Bilo je iscrpljujuće jako. Ovo je možda i najzahtevnija utakmica u toku sezone. Žalgiris je zaista čvrsta ekipa i ne odustaju nikada. Krivo mi je što smo izgubili. Mislim da smo odgovorili na tu njihovu čvrstinu i agresivnost, kontrolisali manje-više utakmicu 35 minuta i onda tih pet minuta… Nije sve bilo ni do nas. Ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda odskače lopta po obruču tri, četiri puta. Ostaje žal, teško je igrati ovde, ali idemo dalje“, rekao je Nedović.

PROČITAJTE JOŠ:

Pokušao je da objasni šta se desilo u poslednjih pet minuta, pa je Zvezda tako „pala“ i dopustila seriju rivala od 13:0.

„Malo je kombinacija svega. Kada treba da prelomimo utakmicu, baš zato sam spomenuo te nihove šuteve, koji su ulazili. Odradimo sve što je do nas, a onda čovek šutne iz pada i da koš. To im da samopouzdanje, sudijski kriterijum se promeni, oni dozvole „tuču“ koja se ne vidi golim okom. Mnogo je teško igrati protiv toga. Kombinacija svega. Baš je naporno. Njihova tri, četiri igrača se zaleću na skok u napadu. Traže igru za Ulanovasa, za nas manje igrače je to iscrpno. Borili smo se, dali su sve od sebe. Nekad moraš da priznaš, da su zaslužili“.

Zvezda i dalje nije ni blizu svog maksimuma ove sezone.

„To je svima jasno. Ovo je tek druga utakmica u Evroligi. Retko ko će se naigrati ovde od ostalih ekipa. Sigurno će nam pomoći da se skupimo, pokažemo reakciju, da analiziramo utakmicu i ispravimo greške koje će se ponavljati u sezoni, ali je bitno da ih bude što manje“, zaključio je Nedović.

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar