Malkolm Dilejni (desno) na meču sa Crvenom zvezdom, Foto: Starsport

Kako bi se uklopio u tim crno-belih?

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Američki košarkaš Malkolm Dilejni ispratio je utakmicu Partizana i Olimpije iz Milana odigrane u Beogradskoj areni u četvrtak uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevin Panter i Zek Ledej su bili dvojica od trojice najboljih u redovima pobedničkog tima (82:69), pa je Dilejni prokomentarisao da mu je drago kako su se snašli u Beoogradu.

„Panter i Zek je trebalo da ostanu u Milanu. Pronašli su dom u Beogradu. Sjajno je videti kako su ih prihvatili navijači. Srećan sam zbog svoje mlađe braće“, napisao je 34-godišnji Dilejni.

Malkolm je nekadašnji košarkaš Šalona, Budiveljnika, Bajerna, Lokomotive Kubanj, Atlanta Hoksa, Guangdonga, a poslednje dve sezone u karijeri proveo je upravo u Olimpiji iz Milana i od 2022. ne igra aktivno. Od navijača crno-belih je, međutim, dobio „poziv“ da to promeni, pod uslovom da se vrati u kondiciju.

„Mogao bih da se spremim kad bih stvarno hteo, ne bi mi trebalo dugo“, odgovorio je Dilejni koji je i ranije pratio Partizan.

Bio je jedan od onih koji su stali u odbranu srpskog kluba kada je došlo do incidenta u Madridu proletos, kada je posle prljavog faula Serhija Ljulja na Kevinu Panteru došlo do opšte tuče na terenu.

Epilog i posledica te tuče je kasnije bio preokret Reala u Top 8 seriji, pa je madridski klub izbacio Partizan, otišao na Fajnal-for i osvojio titulu u Evroligi.

BONUS VIDEO: Panter ubacio 19 poena protiv Olimpije iz Milana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar