Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Haos.

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, žustro je odreagovao na konferenciji za medije po završetku utakmice Olimpijakosa i Partizana.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su izgubili 87:58, a čuveni Žoc je istakao da je njegova ekipa bila znatno oslabljena, nakon čega je ukazao na problem sa FIBA prozorima i sukobom koji traje već neko vreme između FIBA i Evrolige kada je u pitanju klupska i reprezentativna košarka:

„Slušajte, ja ne želim da koristim svađu između FIBA i Evrolige da opravdam način na koji smo mi igrali večeras. Ako ste bez jednog ili dvojice, teško je. Ja sam bio bez šestorice, Glas i Jovanović nisu igrali Evrolige, Tristan je igrao nekoliko minuta. Faktički sam igrao sa šest igrača, ali neću da to bude opravdanje. Način na koji smo igrali, što se startera tiče je bio veoma loš. Problem na relaciji FIBA i Evrolige je nešto što se dešava godinama.

Moraju da sednu da razgovaraju. Srbija ima važne utakmice, tražili su nam da im damo tri igrača, jedan se povredio, obećali smo, ljudi smo od reči. Ali to je loše to što nacionalni timovi igraju bez najboljih igrača. Navijačima se to ne dopada, svi će vam to reći. Ko, dakle, mora da sedne da razgovara? Oni moraju da sednu.“

Na pitanje kome je najteže, Obradović je dodao:

„Naši igrači plaćaju cenu. Njima je teže zbog toga.“

Podsećamo, i selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je u više navrata digao glas zbog ovog problema, s obzirom na to da na raspolaganju nema najbolje igrače iz reprezentacije.

BONUS VIDEO Luda završnica poluvremena i neverovatan pas Vukčevića u stilu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar