Foto: Starsport

Maršal Glikman, izvršni direktor Evrolige oglasio se povodom "slučaja Kampaco" koji je u sredu okupirao košarkašku javnost u Srbiji.

Evroliga je izrekla zabranu Zvezdi da registruje Fakunda Kampaca do 28. februara, iako je on stigao u Beograd i predstavljen je 19. decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog je „kršenje propisa o finansijskog fer-pleju“, mada iz evropskog takmičenja nisus precizirali na šta se to odnosi. Zvezda je kažnjena i sa 25.000 evra.

„Ovo je razočaravajuće za sve nas koji želimo najbolje igrače na terenu. Frustrirajuće je što su ozbiljna kršenja ‘Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju’ od strane kluba sprečila sjajnog igrača da bude registrovan do kraja februara. U upravi takmičenja, mi moramo da osiguramo da će svi timovi imati ista pravila i to je razlog što su nezavisna regulatorna tela izrekla ovakvu sankciju“, objasnio je Glikman, a preneo Basket News.

Zvezda je i ranije navela da je neka zaostala dugovanja izmirila, ali je problem, izgleda, drugačije prirode.

„Raduje nas što su dugovanja izmirena, ali je bitno da Crvena zvezda ima pravu posvećenost u poštovanju svih pravila, kako ide napred i verujem da je imaju, na osnovu mojih razgovora sa klubom“, dodao je Glikman.

On je nedavno bio u Beogradu na utakmici Partizana u Evroligi, a funkciju izvršnog direktora Evrolige obavlja od avgusta 2022.

Foto: Starsport

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar