Košarkaši Panatinaikosa poraženi su od Makabija iz Tel Aviva sa 86:81 u meču četvrtog kola Evrolige, što je prošlo u senci kontroverze trenera grčkog tima.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

PAO je još jedanput pao u produžetku, kao i na meču sa Olimpijakosom, a Ataman tokom okršaja sa Makabijem nije mogao da sakrije ljutnju.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim koji je krojen da ode na Fajnal-for elitnog takmičenja počeo je sezonu sa 1:3, pa nema sumnje da je i turski stručnjak pod pritiskom.

To se ispoljilo na šest minuta i četiri sekunde pre kraja treće četvrtine kada je Dinos Mitoglu ukrao loptu i krenuo u kontru, presekavši pas Lorenca Brauna.

Džejk Koen je odmah pritrčao i zaustavio ga, a Ataman je pobesneo i počeo je da viče na sudije jer je očekivao da će taj faul posle čelendža biti preinačen u nesportski.

Prvobitna odluka je ostala da je običan prekršaj, zbog čega je Ataman „poludeo“ i dobio je drugu tehničku grešku i automatsko isključenje.

Na njegovom udaru se našao arbitar Robert Lotermozer, pa je trener Panatinaikosa, posle prve tehničke iz druge četvrtine, dobio i drugu.

Inače, kod faula Koena, Braun je već krenuo da se vraća u odbranu i u trenutku kontakta je bio nešto bliži svom košu od Mitoglua.

Makabi je u tim trenucima vodio sa 44:33, a PAO je i bez Atamanovog prisustva uspeo da se vrati u meč i odvede ga u produžetak sa 72:72.

U produžetku je Makabi ipak uspeo da reši meč u svoju korist. U grčkom timu je najefikasniji bio Luka Vildoza sa 15 poena, Matijas Lesor je imao 12, Marijus Grigonis 13, a Kostas Adetokumbo deset.

Kostas Slukas je uz devet poena imao i osam asistencija. Makabijev najbolji igrač je bio Bonzi Kolson koji je imao 21 poen, Džon Dibartolomeo je dodao 15, a Tamir Blat, Džoš Nibo i Lorenco Braun po 12 poena. Dibartolomeo je imao i devet skokova, Nibo osam, a Braun je upisao i čak 12 asistencija i po pet ukradenih i izgubljenih lopti.

Evroliga, 4. kolo:

Četvrtak:

Fenerbahče – Asvel 101:86

Olimpijakos – Partizan 98:94 produžetak

Baskonija – Žalgiris 82:99

Real Madrid – Olimpija Milano 88:71

Petak:

Monako – Alba 86:75

Anadolu Efes – Valensija 77:73

Panatinaikos – Makabi Tel Aviv 81:86 – produžetak

Barselona – Bajern Minhen 98:59

Virtus Bolonja – Crvena zvezda 85:79

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar