Foto: Profimedia

Luka Banki izneo je svoje utiske pred meč Virtusa i Partizana u petak od 20.30 u okviru 25. kola Evrolige.

Virtus je u sredu poražen od Barselone sa 84:57, dok je Partizan doživeo neuspeh u Monaku sa 85:70.

„Naravno da mi je žao zbog našeg nastupa. Barsa je tim koji pleni agresivnošću, a mi smo se mučili. Nismo ubacili više od 17 poena ni u jednoj četvrtini, a defanzivni učinak je bio veoma skroman, naročito u drugom kvartalu. Barselona je kontrolisala skok, a naša igra je bila puna oscilacija. Ne može se tako igrati protiv najboljih ekipa. Uvek je tako u Evroligi, ne sme se igrati ispod uobičajenog nivoa, a naš je dosad bio prilično visok“, rekao je Banki.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski reprezentativac Ognjen Dobrić vratio se na parket u porazu od Barselone.

„Funckionišemo dan po dan. Prethodnih meseci smo imali pregršt povređenih košarkaša, što utiče na našu pripremu. Dobrić je prvi put zaigrao nakon oporavka, a očekujemo i da nam Tornike Šengelija bude na raspolaganju vrlo uskoro.“

Šengelija, kao najbolji igrač Virtusa ove sezone, još uvek je pod znakom pitanja za meč sa Partizanom.

„Šengeliji je neophodno da uđe u ritam treninga i dostigne optimalnu formu, baš kao i Dobriću. Igračima je neophodan odmor, ali za to baš nemamo vremena – stalno putujemo i igramo. Nadam se da će Toko igrati protiv Partizana, ali duplo kolo je, imali smo samo jedan trening ove sedmice. Moramo da budemo oprezni sa tek oporavljenim igračima, bez obzira koja je njihova uloga u rotaciji“.

Virtus zauzima peto mesto na tabeli sa skorom 15-9, dok je Partizan na 10. poziciji sa po 12 pobeda i poraza. Oba tima će se do kraja sezone boriti za plej-of ili plej-in mesto.

Tim iz Bolonje je u Beogradu slavio sa 75:77 u prvom delu sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar