Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 sati igraju protiv Barselone u Areni meč 25. kola Evrolige, a svoja očekivanja izneo je Janis Sferopulos.

Trener Zvezde je svestan snage protivnika, koji je trenutno drugi na tabeli iza Real Madrida.

,,Igramo protiv jednog kvalitetnog protivnika, svi znamo kakav tim imaju, tamo je dosta igrača najvišeg nivoa koji mogu da odigraju veoma dobro. Iz tog razloga moramo biti veoma koncentrisani prilikom sprovođenja našeg plana igre ofanzivno i defanzivno. Moramo pokazati zajedništvo u igri, oni imaju takav tim da ako se fokusirate na dva-tri igrača, neko drugi će vas ‘ubiti'“, rekao je Sferopulos.

Govorio je i o zdravstvenom stanju Teodosića.

,,Miloš je bolje i dalje oseća bol, ali je mnogo bolje.”

PROČITAJTE JOŠ:

Prisetio se Grk i tesnog poraza Zvezde u Kataloniji u prvom delu sezone.

,,Na prvoj utakmici protiv njih smo imali neke loše momente, ali smo se vratili u utakmicu i bili u igri do kraja. Mislim da smo sada spremniji da pratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica bila je rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Tako da mislim da su naši igrači spremniji da prate plan i budu mnogo bolji i konstantniji u ovoj utakmici od 40 minuta”.

Ritam utakmica je „paklen“, ali Zvezdi je isto kao i ostalim timovima.

,,Kada igrate u ovakvom ritmu najvažnije je da pokažete kako želite da pobedite utakmicu više od protivnika. Morate da se borite i pokažete svima kako želite svaku loptu više od protivnika.”

Zvezda ima male šanse da se izbori za plej-of ili plej-in Evrolige.

,,Ne razmišljamo o plej-ofu, već samo o igri i prvoj sledećoj utakmici.”

Majk tobi je konačno zablistao u pobedi protiv Valensije.

,,Veoma je važno što je spreman da bude na raspolaganju ekipi kad god da je potreban. On daje svoj maksimum, imao je dobru utakmicu protiv Valencije. Nije važno koliko igra, on je spreman, takav mentalitet uvek drži ekipu na najvišem nivou.“

Utisak je da Zvezdi fali još barem jedan igrač, ali Sferopulos nije hteo da priča preciznije o imenima.

,,Ponoviću, igrača bismo doveli samo ako bi pravio razliku. Uvek su nam otvorene oči, uvek gledamo sve na tržištu, nema sad tu specijalnih pozicija.”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar