EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Probio se teškim putem, ali zna da ceni ono što mu je život pružio

Košarkaš Valensije Kris Džouns pričao je o svojim košarkaškim počecima koji nisu bili baš blistavi, a vezani su za Mongoliju.

Njegov košarkaški put krenuo je u sezoni 2015/16. kada je bio u Mongoliji. Džouns je rođen u Americi, ali nakon što je završio školovanje nije bilo mesta u NBA, pa se odlučio na drugačiji put do velike scene.

PROČITAJTE JOŠ:

„Takva iskustva naučila su me da mnogo više cenim stvari koje sada imam. U Mongoliji bismo igrali utakmice jednu za drugom, a niko ne bi ni prebrisao parket“, rekao je 29-godišnji Džons za „Basket News“.

Pričao je i o detaljima života u Mongoliji, gde je delio stan sa dva cimera.

„Nije bio prevelik. Nas trojica u stanu, jedno kupatilo, ručno sam prao stvari i stavljao ih da se suše. Bilo je teško. To što sam sada ovde, pogotovo u Valensiji, za mene je NBA. Ovo je moj NBA“.

Imao je poruku i za ostale Amerikance koji na ovaj ili sličan način započnu svoju sportsku karijeru.

„Verujte u sebe. Uložite posao. I na kraju će doći vaše vreme. Možda će biti kasnije nego što želite. Ali ako ulažete u rad, verujte u rad koji ste uložili. Kad god dobijete priliku, samo je iskoristite“.

Život kakav je vodio mu je pomogao da stigne do ovih visina na kojima je sada.

„Ne bih promenio svoj put, osećam da me je sve to napravilo osobom kakva sam danas. Pokušavam da iskoristim svaku priliku“, podvukao je košarkaš Valensije.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je i da Valensija zaslužuje da i naredne sezone bude u Evroligi, odnosno da dobije vajldkard, ali to ne zavisi od njega, te je on fokusiran samo na teren.

U Evroligi, Džons u proseku beleži 13,7 poena, 2,2 skoka i 4,4 asistencije po utakmici, sve u rasponu od samo 23 minuta.

Džouns je pre Valensije igrao za Bazel, Mons, Bursu, Makabi, odakle je stigao u Španiju.

BONUS VIDEO Novakova izjava na meču Zvezda – Valensija 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar