Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije mu se svidela novina u Evroligi i to otvoreno kaže

Kapiten Partizana Kevin Panter prokomentarisao je odluku Evrolige da od sledeće sezone uvede plej-in format, u kom će se ekipe od sedme do desete pozicije boriti za dva mesta u plej-ofu.

Od naredne sezone će sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrati jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of. Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika duela ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu.

PROČITAJTE JOŠ:

Panter je otvoreno protiv te ideje, a Partizan je prošle sezone zauzeo šesto mesto u takmičenju.

„Ne sviđa mi se. Imamo 34 utakmice u osnovnom delu prvenstva i bolje je da u njima dobijemo učesnike četvrtfinala“, rekao je Panter u podkastu portala „Basket njuz“.

Shvata da je Evroliga izuzetno neizvesna, ali po njegovom mišljenju nema mesta za plej-in.

„Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa, da bismo sad još ubacili i plej-in.“

Igrači su već izloženi velikom broju utakmicu, a plej-in bi dodatno zgusnuo mečeve.

„Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo na tabeli“, naveo je Panter.

Jasno je da će novi mečevi doneti još uzbuđenja u Evroligi, ali igračima to baš i ne ide na ruku.

„Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice“, istakao je američki košarkaš.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar