Željko Obradović Anadolu Efes vs Partizan Mozzart Bet Foto:Nikola Gligic/Starsport.rs

Zanimljiva statistika.

Treneri često znaju da burno odreaguju na odluke sudija tokom utakmice zbog čega ih ssudije jkažnjavaju tehničkim greškama. Ponekad to rade i svesno da bi podigli tenziju, mobilisali ekipu, navijače ili jednostavno izvršili pritisak na sudije zbog kriterijuma.

Ali, nisu svi isti po tom parametru i postoje treneri koji u toj kategoriji „dominiraju“ dok ima i onih koji ove sezone nisu nijednom ušli u zapisnik sa dobijenom tehničkom greškom.

PROČITAJTE JOŠ

Na prvom mestu nalazi se Ergin Ataman, glavni trener Panatinaikosa sa šest tehničkih grešaka i jednim isključenjem. Dimitris Itudis, grčki stručnjak koji je dugo radio upravo u ekipi PAO, kao trener Fenerbahčea u ovoj sezoni Evrolige dobio je 5 tehničkih grešaka i takođe jedno isključenje.

Na ostatku liste nalaze se Oded Kataš iz Makabija (4), Đanmarko Poceko iz Asvela (već 4, uz jedno isključenje), Aleks Mumbru iz Valensije (4), Pablo Laso iz Bajerna (3), Erdem Džan is Anadolu Efesa (2), Rođer Grimau iz Barselone (2), Kazis Maksvitis iz Žalgirisa sa takođe 2 tehničke greške.

Po jednu tehničku zasad u Evroligi imaju Etore Mesina, trener Milana, i Joan Penjaroja, bivši trener Baskonije.

Joanis Sferopulos, šef stručnog štaba Crvene zvezde, kažnjen je na ovaj način samo jednom od dolaska u Zvezdu

Koji od trenera nema nijednu tehničku u Evroligi? Israel Gonsales (Alba), Duško Ivanović (Crvena zvezda i Baskonija), Saša Obradović (Monako), Jorgos Barcokas (Olimpijakos), Željko Obradović (Partizan), Ćus Mateo (Real Madrid) i Luka Banki (Virtus).

BONUS VIDEO Mića Berić o Partizan – Monako: Džejms me je uplašio prošle sezone, mirisalo je na 45 poena, i oni imaju svog Aleksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar