Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Baskonije Duško Ivanović podelio je utiske posle pobede nad Crvenom zvezdom u 22. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Baskonija je slavila kao gost u Beogradu sa 91:90, a najbolji je u španskom timu bio Markus Hauard sa 32 poena. Na drugoj strani se istakao Jago dos Santos sa 26 poena, ali nije uspeo da nadomesti ostale nedostatke u ekipi koju se klupe predvodi Janis Sferopulos.

PROČITAJTE JOŠ:

Ivanović je pred meč lepo dočekan u Areni u kojoj je i počeo sezonu kao trener crveno-belih.

„Hvala navijačima Zvezde na lepom dočeku. Proveo sam samo godinu dana na klupi i zaista je ovo bilo emotivno veče. Hvala navijačima, hvala Beogradu. U prvom poluvremenu nismo igrali odbranu, dozvolili smo rivalu mnogo lakih poena, mnogo otvorenih pozicija za šut. Imali smo veliki minus, koji smo u nastavku uspeli da nadoknadima. Ključ su bili odbrana, ofanzivni skok, inspiracija Hauarda, Marinkovića, Čima Moneke“, kazao je Ivanović posle utakmice.

Zvezda je posle prvih 20 minuta imala sjajne procente šuta iz igre, a sa preko 85 posto šuta za dva i 53 posto šuta za tri imala je samo devet poena viška (52:43).

Ivanović smatra da je pitanje pobednika rešeno u trećoj četvrtini, u kojoj je Baskonija imala 26:10 i potpuno je preokrenula tok dešavanja na terenu.

„Zvezda je odigrala odlično u prvom poluvremenu, a nama je pripala treća deonica u kojoj je i rešeno pitanje pobednika. Nismo trebali da uđemo u triler završnicu, ali jesmo i ponovo smo slavili kao i na našem terenu. Koji su krajnji dometi Baskonije? Teško mi je da se bavim prognozama. Kada igramo odbranu na vrhunskom nivou možemo da dobijemo svakoga, ali takva je i Evroliga ove sezone, nema nijedne unapred dobijene utakmice“, ocenio je Ivanović.

Odgovorio je i na pitanje da li mu je bar malo žao što nije ostao na Malom Kalemegdanu, gde je oktobra 2022. stigao kao zamena za Vladimira Jovanovića.

Isprva je uspeo da sa Zvezdom napravi seriju od deset pobeda u svim takmičenjima, ali je uz oscilacije do kraja sezone, tim crveno-belih ostao bez titule u ABA ligi i morao je da se zadovolji titulom u Srbiji i trofejem Kupa Radivoja Koraća.

„Trenerski posao je sa jedne strane lep, ali i surov. Kada imaš rezultate sve je super, kada nemaš moraš da ideš. Ja sam zadovoljan u Baskoniji, Zvezda zaista izgleda veoma dobro, biće još bolja kada se vrate Teodosić i Nedović. Jednom rečju svi smo srećni“, naveo je Ivanović.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza sa utakmice Zvezde i Baskonije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar