Sve zanimljive detalje pratite u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Asvel u hali „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 71:67 u meču osmog kola Evrolige. Ovo je ujedno bila i prva pobeda Duška Ivanovića na klupi crveno-belih, iako mu je ovo bilo „vatreno krštenje“ na debiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je meč otvorila serijom 9:0, vodila je tokom celog prvog poluvremena, a izgledala je dominantno i u napadu i u odbrani.

Međutim, problemi su se javili početkom trećeg perioda, kada je stao napad, a Asvel počeo da pogađa. Treću deonicu gosti su dobili sa 16:30 i tako se potpuno vratili u meč.

U poslednjih 10 minuta videli smo pravu dramu na terenu, strasti se nisu smirivale, a francuski tim je u jednom momentu poveo sa 57:65. Činilo se da Zvezda gubi konce, ali je onda usledio novi preokret.

Nemanja Nedović je doneo izjednačenje nakon rolinga i prodora za 67:67, a onda je srpski bek pogodio i za vođstvo Zvezde. Centar Asvela je fauliran na pet sekundi do kraja, ali nije uspeo da pogodi penale. Ognjen Dobrić je nakon zbrke uspeo da dođe do lopte i iznudi faul, te sa bacanja postavi konačan rezultat.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, dok je Luka Vildoza ubacio 12. Nedović je takođe bio dvocifren sa 11 poena, dok je bitnu ulogu imao i Luka Mitrović sa po osam poena i skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Asvela bolji od ostalih bio je Dejvid Lajti sa 16 poena, dok je Šarls Kaudi ubacio 14 uz pet skokova.

Zvezda sada ima skor od dve pobede i šest poraza i trenutno je poslednja na tabeli, dok je Asvel pao na 15. poziciju sa skorom 3-5.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Albi u Berlinu, dok će Asvel igrati protiv Bajerna na svom terenu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je na startu utakmice imala dobru energiju, pa je brzo povela sa 9:0. Nakon greške Holanda, Kaudi je doneo prve poene Asvelu u kontri, ali je onda na scenu stupio Vildoza.

Argentinac je sjajnom fintom „bacio“ Fala „po burek“, a onda elegantno nabacio loptu na tablu za erupciju u Pioniru. Asvel je uspeo da održi kakav-takav priključak, a pred kraj prve deonice crveno-beli su imali napadačkih problema, pa je rezultat bio 17:14.

Dobrićeva trojka je podigla navijače na noge, a onda je i Ivanović imao svoju odličnu rolu, pa je prednost Zvezde porasla na 36:20. Vildoza je imao nekoliko ishitrenih rešenja u napadu, Zvezda je i promašivala pred kraj druge deonice, pa je prednost na poluvremenu mogla da bude i veća – 38:23.

Asvel je zantno bolje izgledao na startu trećeg dela, pa je Zvezdina prednost očas posla istopljena – 40:36. Nedović je u tim trenucima pogodio trojku, ali su je sudile poništile zbog faula Mitrovića. Ipak, Ivanović je ispravio „nepravdu“ za 43:46. Lajti i Noa su počeli da pogađaju, pa su gosti prišli na 45:41.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Borba se rasplamsala u tim momentima, a Petrušev je dobio nesportski faul nakon rvačkog zahvata pri jednom skoku. Kaudi je pogodio trojku, a onda je Nua realizovao tri bacanja. Nakon prodora Obasoana gosti su prišli na poen zaostatka pred poslednjih 10 minuta utakmice – 54:53.

Zvezda nikako nije mogla da se poveže u napadu, pa je Asvel ubrzo napravio veliku seriju kojom je poveo sa čak osam poena razlike – 57:65. Nedović je prekinuo seriju Asvela sa penala, a Bentil je trojkom smanjio na minus pet. Mitrović je u tim trenucima imao nekoliko dobrih poteza pod košem rivala, pa je na tri minuta do kraja rezultat bio 63:65.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Džekson je lako ubacio dva penala nakon faula Ivanovića. Mitrović je imao izglednu poziciju da poentira uz kontakt, ali je promašio. Uprkos tome, dobio je dva penala koja je pretvorio u poene. Zvezda je uspela da se odbrani, ali je Bentilu pobegla lopta u kontri. Nedović je doneo izjednačenje Zvezdi nakon rolinga i polaganja. Parker je tražio tajm-aut pri rezultatu 67:67 na minut i 41 sekunde do kraja.

Kaudi je izgubio loptu, a nakon promašaja na obe strane, odgovornost je preuzeo Nedović i iz prodora bio precizan od tablu. Mitrović je napravio pametan faul u odbrani, Pons je promašio oba penala, a Dobrić je krunisao Zvezdinu pobedu.


Evroliga 8. kolo rezultati:

Četvrtak:

Efes – Barselona 96:86

Crvena zvezda – Asvel 71:68

Bajern – Olimpijakos 20.30

Virtus – Vaalensija 20.30

Real Madrid – Alba 20.45

Petak:

Fenerbahče – Panatinaikos 18.45

Monako – Baskonija 19.00

Žalgiris – Armani Milano 19.00

Partizan – Makabi 20.30

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Asvel 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Huan Karlos Garsija, Marčin Kovalski, Vasiliki Caruča.

Crvena zvezda: Nedović 11, Vildoza 12, Bentil 7, Kuzmić 4, Petrušev 6, Ivanović 16, Lazić, Martin, Holand 2, Marković 8, Dobrić 5, Mitrović 8. Trener: Duško Ivanović.

Asvel: Polite, Nua 8, Lajti 16, Džekson 5, Fal 8, Kaudi 14, Risašer 3, Obasoan 13, Tajus, Pons, Dio. Trener: Terens Parker.

Crvena zvezda - Asvel 71:67

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar