Foto: STARSPORT

Čudan meč u Turskoj, ovo može da bude Zvezdina prekretnica sezone

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Fenerbahče na gostovanju sa 76:85 u 18. kolu Evrolige.

Ovo je bila treća uzastopna pobeda Zvezde protiv Fenerbahčea, odnosno prvi poraz turskog tima na domaćem terenu u Evroligi ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je ovo čudan meč, domaćin je dva puta odlazio na dvocifrenu prednost, ali se Zvezda nije predavala, pa je u poslednjoj deonici uspela da preokrene, uspostavi kontrolu i očuva prednost do kraja.

Miloš Teodosić je u četvrtoj deonici ubacio možda i prelomnu trojku, slično je uradio i Nemanja Nedović, ali je Branko Lazić pre toga imao sopstvenu seriju od 0:5, te je bio ključan u trenucima kada je Zvezda preokretala.

Ništa to ne bi bilo moguće da Džoel Bolomboj nije odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Imao je 24 poena, što mu je rekord karijere u Evroligi, a na to je dodao šest poena.

Foto: STARSPORT

Rokas Giedraitis je imao 19 poena uz sedam skokova, dok je Adam Hanga imao 12 poena i četiri skoka. Nikola Topić je takođe dobio minute na ovom meču, a upisao je po četiri poena i asistencije uz skok za 19 minuta u igri. Teodosić je imao osam asistencija.

Kod Fenerbahčea Najdžel Hejs-Dejvis je imao 21 poen i devet skokova, dok je Skoti Vilbekin dodao 14 poena uz četiri asistencije.

Crveno-beli sada imaju skor 7-11, dok je Fenerbahče na 10-8. U narednom kolu Zvezda dočekuje Partizan, dok će turski tim ugostiti Makabi.

Foto: STARSPORT

Ekipe nisu bile raspucane na početku meča, Topić je bio već u startnoj petorci, a domaćin je poveo sa 7:3. Dve vezane trojke je ubacio Giedraitis i tako najavio svoju odličnu partiju, ali je Fenerbahče bio precizniji pred kraj prvog perioda i poveo sa 26:18.

Međutim, crveno-beli su u drugoj deonici zaigrali čvršću odbranu, te je turski tim za deset minuta ubacio tek devet poena. Ni Zvezda to nije najbolje iskoristila, promašivala je i ona u serijama, ali su Topić, Hanga i Teodosić smanjili pred kraj prvog poluvremena na 35:34.

Foto: STARSPORT

Početkom treće deonice Zvezda preko Topića nije uspela da povede, a onda se Fenerbahče odlepio na dvocifrenu razliku. Vilbekin i Biberović su pogađali trojke, Motli je bio odličan pod košem, ali Zvezda nije odustajala. Bolomboj je stigao do novih lakih poena, ali su Hejs-Dejvis i Lazić razmenili trojke. Gudurić se nije nadovezao, a Teodosić je lepo odložio loptu do Bolomboja, koji je zakucao. Fenerbahče je sa penala stigao do poena, ali je Teodosić uzvratio za 57:52. Zvezda je odigrala tri dobre odbrane, uhvaćena su tri ofanzivna skoka u kratkom periodu, Tobi je bio polovičan sa penala, dok je sigurniji bio Giedraitis – 57:57.

Na otvaranju četvrte deonice Zvezda je napravila seriju 3:9 i to na krilima Branka Lazića, dok je sa druge strane Hejs-Dejvis držao konce igre svog tima. Upravo je krilni centar Fenerbahčea bio polovičan sa penala, a Nedović je pogodio trojku za +8. Motli je iz prodora smanjio, a Giedraitis nije imao sreće na isteku napada. Težak promašaj za tri imao je Vilbekin, a Giedraitis je bacio sjajan flouter. Motli je popravio sopstveni promašaj, Bolomboj je bio siguran sa penala, a onda je iznudio i faul u napadu pri rezultatu 65:73.

Foto: STARSPORT

Nešto kasnije, Šarunas Jasikevičus je nakon trojke Teodosića za 67:76 morao da zove tajm-aut, ali ni to mu nije pomoglo. Crveno-beli su u završnici bili sigurni sa penala, nisu gubili mnogo lopti, pa su mirno priveli meč kraju i upisali veliku pobedu.


Fenerbahče – Crvena zvezda 76:85 (26:18, 9:16, 22:23, 19:28)

Dvorana: Ulker (Istanbul); Sudije: Emilo Perez, Jakub Zamojski, Maksim Bober, Igor Dragojević

Fenerbahče: Motli 11, Vilbekin 14, Sanli 3, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis 21, Biberović 4, Gudurić 3, Dorsi 8, Kalates 2, Madar 8, Sestina 2

Crvena zvezda: Teodosić 6, Hanga 12, Davidovac 0, Lazić 8, Tobi 3, Bolomboj 24, Ilić, Nedović 7, Giedraitis 19, Gilespi, Topić 4, Jago 2

Standings provided by Sofascore

Utorak

Fenerbahče – Crvena zvezda 76:85

Žalgiris – Alba 19.00

Makabi – Monako 20.05

Olimpijakos – Milano 20.15

Partizan – Asvel 20.45

Sreda

Valensija – Efes 19.30

Baskonija – Panatinaikos 20.30

Virtus – Bajern 20.30

Barselona – Real Madrid 21.00

Fenerbahče - Crvena zvezda 76:85

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar