Trener bivšeg šampiona Evrope imao opravdanje.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope Efes doživeo je bolan pad sa trona nakon što je u gradskom derbiju izgubio i poslednje šanse da se nađe u plej-ofu Evrolige.

Fenerbahče je demoliao Efes rezultatom 103:86, a rival nije znao sportski da podnese poraz. Naime, kontroverzni trener Ergin Ataman je odlučio da pre završetka meča napusti dvoranu što je okarakterisano kao nesportski gest i nepoštovanje protivnika.

PROČITAJTE JOŠ

Pored toga je i Vil Klajburn nasrnuo na klupu Fenerbahčea sa željom da se sa nekim fizički razračuna.

Sada je o incidentu progovorio i Ataman koji je objasnio svoj postupak.

„Navijači Fenerbahčea su počeli da vređaju. Da ne bih bio izložen tome, rukovao sam se sa Dimitrisom Itudisom, čestitao mu i otišao u svlačionicu“

On se potom osvrnuo i na potez Klajburna.

„Kada je zaostatak već bio 17,18 poena, Vil Klajburn je bio ljut kada je pomoćni trener neprestano vikao sa klupe da bi postigali poene. Razlika je 17 poena, već je gotovo. Mislim da se naljutio na njega i tu je došlo do svađe. Nemili događaj. Verovatno je to neiskustvo pomoćnih trenera na klupi Fenerbahčea. Prvi put su videli takvo okruženje. Verovatno ih je malo obradovalo i što su eliminisali aktulenog šampiona Efes, koji je ostavio trag u Evroligi i turskoj košarci“.

BONUS VIDEO Saša Dončić o dolasku Luke u Crvenu zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar