EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Prvi čovek Evrolige svestan važnosti večitog derbija, ali i rizika koji on nosi

Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige, oglasio se povodom tenzija pred meč Partizana i Crvene zvezde u četvrtak od 20.30 u 12. kolu elitnog evropskog takmičenja.

Saopštenja pljušte sa obe strane, neizvesno je da li će gostujući navijači moći da uđu u halu, ali se Bodiroga nada sportskoj atmosferi.

„Atmosfera u našim dvoranama i strast koju naši navijači pokazuju na svakoj utakmici je nešto je najbolje što vrednujemo u evroligaškoj košarci, jako smo ponosni zbog toga. Ipak, mi smo samo ponosni ako se ta strast iskazuje u okviru poštovanja rivala“, poručio je Bodiroga.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je prvi derbi Partizana i Zvezde u Evroligi, zbog toga će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta.

„U četvrtak imaćemo priliku da gledamo srpski derbi između Partizana i Crvene zvezde prvi put u istoriji Evrolige. Svi znamo da je rivalstvo ova dva kluba istorijsko, ne samo u srpskim, već i u svetskim okvirima“, nastavio je prvi čovek Evrolige.

Bodiroga ističe da međusobno poštovanje mora postojati, kako bi sve proteklo u najboljem redu.

„Od izuzetne je važnosti da se sportski aspekt poštovanja rivala vrednuje među svim činiocima utakmice. To će omogućiti navijačima, na tribinama i kraj malih ekrana, da uživaju u spektaklu“.

Očekuje se da Bodiroga bude u „Areni“, kao i Ibrahim Erkan, direktor Evrolige.

BONUS VIDEO Dante Egzum raspalio navijače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar