Zvezda došla do četvrte pobede.

Bojan Popović, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, analizirao je za Nova.rs pobedu Zvezde nad Anadolu Efesom 97:83 u 11. kolu Evrolige na domaćem terenu.

Zvezda je došla do četvrte pobede, a ima i sedam poraza.

„Sad je malo lakše komentarisati posle drugog poluvremena. Na osnovu prikazanog, zaslužena pobeda. Sad je pitanje i da li bi navijači Zvezde želeli da ono bude faul nad Bolombojem, da li bi proradio neki inat iz nervoze. Treća četvrtina nije krenula onako kako je završena i kako je završena utakmica, ali posle nekih sudijskih grešaka probudila se publika. Dve tehničke igrača, digli su se svi, sad ćemo da vam pokažemo i Nedović je uzeo stvari u svoje ruke. On je poveo, a ostali su se priključilI“, rekao je Popović.

Pročitajte još

Istakao je koliko je Branko Lazić važan za Zvezdu.

„Trener Sferopulos je rekao to na kraju, da je čestitao Laziću i Lazareviću na odbrani, prepoznao je taj momenat kad je trebalo da preuzmu taj deo i uradili su pravu stvar. Ne znam koliko su tačno poena dali Larkin i Klajburn, ali dosta dobar posao njih dvojice u odbrani (Lazić i Lazarević prim. aut). Verujem da se ostali osećaju komotnije u odbrani jer će Lazić preuzeti i krpiti te neke rupe, pa ostali mogu da se prištede i pretoče u napad. On kao kapiten sigurno da uliva sigurnost saigračima“.

Zvezda je imala samo tri izgubljene lopte u drugom poluvremenu.

„Jeste, to je podatak koji smo videli, što je stvarno zapanjujuće. Na ovom nivou, tri greške u poluvremenu je fenomenalno i otprilike je nešto što treneri traže. Sedam do osam ako je moguće, to treneri traže, ispod deset sigurno, a ovo je fenomenalno“.

Jago Dos Santos je odigrao nestvarnu utakmicu.

„Jago je jako srčan i njega je povuklo ovo. Voli da koristi tu svoju brzinu, ne možemo reći da su mu asistencije jača strana. I kreacija. Za to imamo Teodosića. Ali, uradio je dosta dobar posao u napadu, imao je nekoliko pogođenih trojki, nisu bile isforsirane i bile su košarkaški kad je trebalo. Imao je nekoliko prodora i iznuđenih faulova. Po statistici igrač utakmice, iako je zbog preokreta to po mom mišljenju Nedović“.

Navijači Zvezde još uvek čekaju pravi učinak Šabaza Nejpira.

„Da, za svaku utakmicu je priča: kad će on, kad će on. Svi čekaju da ubaci 20 poena i onda ćemo očekivati da u narednih 20 utakmica daje isto toliko. On ima neku svoju ulogu u ovom timu, svi navijači očekuju od njega košgeterski učinak, navikao je na to navijače i to za sada izostaje. Desio mu se i ovaj peh sa povredom, sigurno da i ta maska utiče. Nama deluje sa strane ono: šutni, ili prođi ga, ali na terenu to deluje drugačije. Sreća je da ima i Teodosića i Jaga u odličnoj formi, pa mogu da nadomeste njegov slabiji košegeterski učinak“.

Zvezdu očekuje duplo kolo naredne nedelje i u oba kola će gostovati. Popović se nada da će crveno-beli doći bar do jedne pobede.

„To svi priželjkuju, još nema pobede na gostovanju, bila je prilika u Kaunasu i Barseloni, verujem da će to da se vrati negde i da se pobedi. Ne mogu da kažem da se napravi iznenađenje, jer bilo koji rezultat u Evroligi više nije iznenađenje. Možda jedino kad bi bilo nekom velikom razlikom da se pobedi, sam trijumf nije iznenađenje. Bilo bi dobro i kad bi se to desilo na gostovanju“, zaključio je Bojan Popović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar