Bogdan tanjević
Bogdan Tanjević Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević izneo je niz kritika na račun igrača Partizana koji su napustili, ili postoji mogućnost da će napustiti klub iz Humske.

Imali su crno-beli posebnu sezonu u kojoj su mogli da osvoje i Kup, bili su konkurentni u Evroligi, a na kraju su uzeli samo jedan trofej.

PROČITAJTE JOŠ:

Čim se sezona završila počele su informacije o odlascima, o dolascima se još uvek ne govori, ali Tanjevića ovo prvo više pogađa. Igrače koji napuštaju Partizan poredi sa plaćeničkom vojskom „Vagner“ koje je prethodnih dana u žiži javnosti zbog neuspelog puča protiv Vladimira Putina.

„Partizanovi ‘vagnerovci’ u bežaniji prema zapadu, negde su oko Zidanog mosta već, sećaju se dana kad su ljubili dres, pred vernih 20 hiljada navijača. Ljubav, kako to gordo zvuči“, piše Tanjević.

Pita i koja godina podseća na ovo što se sada dešava, ali i konstatuje: „Pokazaće koliko vreme već iduće godine u novom ‘ljubljenom’ dresu. Videćemo“.

Razočaralo ga je to što se uveliko piše o odlasku Matijasa Lesora, koji je pojačao Panatinaikos, dok je Eurohoops pre nekoliko dana javio da je Kevin Panter već dogovorio sve sa Barselonom.

„A u ruka Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita. Veliki Žoc, nauči ih kako se koristi sopstveni talenat, oni pred 20 hiljada navijača ljube dres, iz ljubavi prema klubu, posle nađu veću kesu, raziđu se, a Žocu ostave priliku ‘da se dokazuje’. Veliki Željko“, kaže Tanjević.

Kad je reč o odlascima, izraelski mediji pišu da bi Zek Ledej mogao u Makabi iz Tel Aviva, a ne treba da čudi ako se Tristan Vukčević oproba u NBA ligi.

„Žao mi je sto sam se ovoliko ostrvio na igrače koji su napustili Partizan, jer verujem da bi iduće godine izbegli sudbonosnu gresku one tuče u Madridu, što ih je koštalo, možda i titule“, kaže Tanjević između ostalog.

Partizan je ove sezone u ABA ligi osvojio titulu, a u Evroligi je bio na pobedu do Fajnal-fora. Real Madrid je posle opšte tuče u završnici drugog meča, uspeo da dobije naredne tri utakmice i da kasnije osvoji titulu prvaka Evrope.

BONUS VIDEO: Džanan Musa i reporter Sport kluba zapevali posle pobede na Fajnal-foru 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar