EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sve je u senci tragedije

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga govorio je za „Eurohoops“ o meču Partizana i Real Madrida, koji će se odigrati uprkos tragediji koja se u sredu ujutru dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ova nacionalna tragedija donela je neverovatnu tugu srpskom narodu. Nažalost, trenutno je u Srbiji nacionalna žalost iznad svega ostalog. Međutim, Vlada Republike Srbije je donela odluku da može da se igra. I Partizan je želeo da igra, a Evroliga nije mogla da donese drugačiju odluku, bez konkretnog zahteva za odlaganje utakmice. Veoma sam tužan i želim da izrazim saučešće porodicama stradalih, sada je teško čak i razmišljati o košarci“, rekao je Bodiroga.

Meč Partizana i Reala počeće minutom ćutanja, neće biti muzike, ni pratećih aktivnosti tokom utakmice, a navijači neće biti glasni tokom prvog poluvremena.

Pred početak meča svi koji žele moći će ispred Arene i na Kalemegdanu da se oproste od preminulih polaganjem cveća i paljenjem sveća.

Podsetimo, u sredu ujutru učenik sedmog razreda je usmrtio najmanje devetoro ljudi, pošto je u školu ušao sa dva pištolja i pucao.

BONUS VIDEO Tužna atmosfera pred meč Partizan – Real

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar