Foto: Starsport/ Srdjan Stevanovic

Nekadašnji košarkaš Partizana i Crvene zvezde Džejms Gist prokomentarisao je šta se desilo u sredu uveče u Madridu.

Partizan je tamo na poluvremenu vodio sa 55:39, razbijao je ekipu Real Madrida u petom meču, majstorici Top 8 faze Evrolige, a onda u nastavku nije uspeo da sačuva prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su eliminisani iz Top 8 faze, Real koji je u prve dve utakmice konstantno delovao podređeno uspeo je da ode na Fajnal-for i imaće šansu da preko Barselone stigne do finala Evrolige.

„Blankosi“ se bore za prvu titulu od 2018. kada ih je predvodio Luka Dončić, iako to po mnogo čemu nisu zaslužili.

Svesni su toga i igrači Partizana, pa su Dante Egzum i Kevin Panter spomenuli da je tuča na kraju druge utakmice u Madridu bila jedan od presudnih momenata. Svestan je i Džejms Gist.

„Nije ni trebalo da bude pete utakmice“, kratko je napisao Gist uz crnu pozadinu, vidno razočaran ishodom serije Partizana i Reala.

U završnici drugog meča u Madridu, pre dve nedelje, Partizan je imao vođstvo 95:80, do kraja je ostalo minut i 40 sekundi, a onda je Serhio Ljulj faulirao Kevina Pantera i kapiten Partizana je reagovao burno.

To je raspalilo varnicu, pritrčali su svi igrači oba tima, došlo je do opšte tuče u kojoj je povređen Egzum, Panter je suspendovan na dve utakmice, Matijas Lesor na jednu, dok su Geršon Jabusele i Gabrijel Dek u Realu dobili pet, odnosno jedan meč kazne.

Ipak, kako će se ispostaviti, Panter i Lesor su bili značajniji Partizanu nego Dek i Jabusele Realu, pa je madridski tim uspeo da obezbedi plasman dalje.

Foto: Instagram / monsieurgist

BONUS VIDEO: Egzum o tuči sa Jabuseleom i seriji Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare