Foto: EPA-EFE/L. Rico

Bolan poraz crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Baskonije u Vitoriji sa 87:85 nakon velike drame.

Od samog početka bilo je jasno da Zvezdu očekuje veoma težak zadatak pošto su igrači Baskonije otvorili utakmicu sa sedam vezanih poena pa su crveno-beli gotovo od prvog napada morali da jure veliki rezultatski minus, i to uz veoma lošu igru u napadu.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su uspeli da uhvate kakav-takav ritam, pogotovo nakon trojke Džoela Bolomboja (20:18), ali su domaći nastavili da zatrpavaju koš tima Janisa Sferopulosa van linije za tri poena, pa je nakon pogotka Nikolaosa Rogkavopulosa prednost otišla na 32:21, da bi preko Čime Moenkea prednost bila povećana i na 43:30, da bi na kraju prednost bila 52:43 pred veliku pauzu.

U drugom poluvremenu crveno-beli su podigli nivo u odbrani, pa su vezali dve trojke preko Bolomboja i Rokasa Giedraitisa, ali su domaći uspevali da održe prednost (62:53) pre nego što su crveno-beli uhvatili veliki zalet i serijom od devet vezanih stigli do 62:62.

Foto: Starsport

No, umesto preokreta, crveno-beli su odigrali dva očajna napada u poslednjem minutu, dok su to domaći trojkom Kodija Miler-Mekintajera kaznili i pretvorili u 67:62 pred završnih deset minuta.

Kada su pogotkom za dva Rogkavopulosa i trojkom Tadasa Sedekerskisa igrači Baskonije otišli na deset poena viška (75:65), malo ko je očekivao da će Zvezda uspeti da se vrati.  Ipak, dve brze trojke prvo Branka Lazića pa Miloša Teodosića donele su tračak nade, ali je ponovo Sedekerskis preuzeo stvari u svoje ruke (81:71) na 3:39 pre kraja.

Usledila je razmena trojki Giedraitisa i Teodosića sa jedne, Rogkavopulosa sa druge, da bi potom Lazić sa penala i Giedraitis novom trojkom 25 sekundi pre kraja doneli totalnu neizvesnost, 84:82.

Vanja Marinković je fauliran na devet sekundi pre kraja, ali nije iskoristio jedno bacanje, što je Giedraitis pretvorio u 85:85 trojkom.

Fauliran je potom Sedekerskis, pogodio oba penala, Giedraitis za šest sekundi nije uspeo da pogodi trojku, pa je Baskonija slavila.

Dodatan problem za crveno-bele predstavlja i povreda Nemanje Nedovića, koji se povredio tokom drugog poluvremena meča i više se nije vraćao na parket.

Zvezdi je ovo bio deveti poraz uz četiri pobede, dok Baskonija ima skor 8-5.

Baskonija – Crvena zvezda 87:85 (26:18 26:25, 15:19, 20:23)

Dvorana: Buesa (Vitorija); Sudije: Jakub Zamojski, Robert Viklicki, Stiv Bitner

Baskonija: Hauard 17, Manjon, Rajeste, Čijoza 2, Sedekerskis 18, Marinković 9, Miler-Mekintajer 4, Dijez 2, Rogkavopulos 14, Diop, Kocar 6, Moneke 15

Crvena zvezda: Teodosić 13, Lazić 9, Nedović 7, Dos Santos 3, Lazarević 2, Davidovac, Mitrović 8, Giedraitis 24, Simonović, Tobi 5, Bolomboj 14, Ilić

Standings provided by Sofascore

Baskonija - Crvena zvezda 87:85 (26:18 26:25, 15:19)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare