Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić uporedio je mečeve sa Bajernom i Albom u kratkom razmaku.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Crno-beli su poraženi od Bajerna pre samo dva dana sa 94:85 u gostima, a onda su pobedili Albu sa 89:74 kod kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Anđušić je u tom drugom meču ubacio 16 poena i bio je jedan od ključnih kad se pravila razlika u trećoj četvrtini i prokomentarisao je ovaj ritam čestih mečeva.

„Dobro je koliko mogu da budem. Ovih nekoliko dana nas lomi nešto, ali nema stajanja, moramo da nastavimo, takav je ritam, naviknuti smo jer nas čeka jako bitna utakmica“, rekao je Anđušić posle utakmice.

Trijumf nad Albom na papiru deluje ubedljivo, ali ako se zna da je nemački tim do poluvremena i u trećoj četvrtini sporadično imao i prednost, a fenjeraš je u Evroligi sa skorom 1:8, te da se više puta „nudio“ Partizanu, onda se tek stiče pravi utisak.

„Ljudi ih otpisuju, ali ja ne bih. To su najteže utakmice za igranje, jer ekipe kao Alba igraju bez pritiska, bez neke tenzije, imperativa pobede i tad su najopasniji. Odigrali smo jako dobru odbranu većim delom utakmice, to se na kraju videlo i što je najvažnije, kontrolisali smo utakmicu do samog kraja. Na kraju je delovalo da smo dobili lako, ali nije bilo“, objasnio je bek crno-belih.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Napravio je i paralelu između mečeva sa Bajernom i Albom, rekavši da su energija i odbrana na pravile razliku.

„Energija i odbrana. U toj utakmici u Minhenu smo samo prvu četvrtinu igrali na pravi način, ostale tri nismo. Nije to ono što mi želimo i kako hoćemo da izgledamo na terenu, i to je jedina razlika u ovoj pobedi i porazu“.

Više mečeva od ovih pet koje je Partizan izgubio, izgubljeni su na jednu, dve lopte, što ne tangira previše kapitena crno-belih u odsustvu Kevina Pantera.

„Mogao je (neki od tih mečeva da ode i na drugu stranu), ali ne gledamo previše ono što je bilo, takve stvari uvek mogu na jednu i na drugu stranu i nadamo se da će u nastavku sezone ići u našu korist. Mogla je da bude i drugačija situacija, mogla je da bude i gora. Mislim da smo u dobroj poziciji, držimo sve u svojim rukama, bitno je da nađemo svoj ritam i igru, to je najvažnije jer ćemo tako početi da pravimo dobre rezultate“, zaključio je Anđušić.

BONUS VIDEO: Danilo Anđušić – 16 poena protiv Albe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar