foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Analiza veoma uzbudljive utakmice u Evroligi

Košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović i Bogdan Tanjević imali su zanimljivu prepisku na društvenoj mreži „X“ u vezi utakmice Partizana u Evroligi.

Crno-beli su pred domaćom publikom savladali Fenerbahče sa 85:84 u veoma dramatičnom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Aco Petrović je tu utakmicu uporedio sa večitim derbijem, jer je Partizan na sličan način preokrenuo i odneo važnu pobedu.

„Jučerašnja utakmica Partizana protiv Fenera je preslikana utakmica protiv Crvene zvezde. Na minus 14 navijači se dižu, pojačava se obrambeni pritisak i Partizan dobija utakmicu koja je izgledala izgubljeno. Dobra defanzivna rola Ponitke“, napisao je Petrović.

Bogdan Tanjević, čuveni crnogorski trener, reagovao je na objavu Petrovića i pomenuo Anđušića kao ključ pobede.

„A, Anđušić? Vreme povratka u utakmicu, prelazak u vođstvo… Svo ovo vreme on vodi organizaciju igre, sa oba pleja na klupi? Najvažniji detalj“, napisao je Tanjević.

Nadovezao se Petrović.

„Boša, naravno, to je bilo vidljivo prostim okom. Hteo sam da istaknem rolu nekoga, u pozitivnom smislu, a da je učestvovao sa samo pet, šest minuta. Tebi, kao treneru, te su role bile posebno drage“.

Bogdan tanjević
Bogdan Tanjević Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

I Anđušić stvarno jeste bio ključan u preokretu Partizana, odnosno u stizanju dvocifrene razlike Fenerbahčea. Utakmicu je završio sa devet poena i sa po dva skoka i asistencije, a imao je 13 indeksnih poena. Važno je istaći da je u završnici bio miran i sa penala.

Partizan nakon sedam kola ima skor 3-4 i sledeće nedelje gostuje Bajernu u Minhenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar