Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

U polufinalu Australijan opena sastaće se Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, a njih je komentarisao teniski stručnjak Mats Vilander.

Vilander je za „Eurosport“ prokomentarisao pobedu Danila Medvedeva nad Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom u pet setova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za Danila Medvedeva nikada ne odustati ne znači fizički, lako je gurnuti se fizički do apsolutne granice, to je za njega neodustajanje u kreativnom smislu, jer počinje igrati servis volej, počinje da dolazi do mreže. Samo se malo promenio, možda iz očaja, možda je genije, mislim da je genije. Danil nema filter, tako igra tenis i ja to volim. Tvoja ličnost van terena odražava tvoju ličnost na terenu“, rekao je Vilander.

Potom je prokomentarisao i igru Cicipasa, kome će glavno oružje u polufinalu biti servis.

„Stefanos Cicipas je dosta poboljšao svoj servis u posljednjih nekoliko godina. U prvih nekoliko godina njegove karijere njegov servis je bio svuda. To je oružje kojem sada može verovati. Iznenađen sam kada ne dobije lake poene. Kada Stefanosov prvi servis radi, on može pobediti Medvedeva, može pobediti Rafu i može pobediti Beretinija. Ali počinjem da osećam da mora dobro servirati, kako bi bio dobar“, zaključio je Mats.

Grk i Rus će snage odmeriti u petak od devet sati i 30 minuta po srpskom vremenu, dok će pre njih na teren izaći Beretini i Nadal.

Medvedev i Cicipas su do sada igrali osam puta, a odnos u pobedama je 6-2 za Rusa.

Poslednji put su se sastali na Rolan Garosu u četvrtfinalu prošle godine, kada je Grk slavio u tri seta.

BONUS VIDEO Medvedev okrenuo publiku protiv sebe, čuli se gromoglasni zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram