Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Australija je po drugi put odlučila da deportuje Novaka Đokovića, presudio je ministar za imigraciju Aleks Hok uz jedan kontroverzan momenat.

Naime, australijski mediji prenose da Novak čak nije ni dobio informaciju i direktno obaveštenje o tome – prvi su saznali mediji.

PROČITAJTE JOŠ

„Dakle, mediji pišu da je Novaku odluka saopštena 10 minuta posle medijske objave o deportaciji. To sve govori o rešavanju ove situacije“, ogorčeno je napisala australijska novinarka Sofi Elsvort.

Najbolji teniser sveta je nedavno dobio pravnu bitku za ostanak u Australiji, ali se saga nije završila i ministar za imigracije Aleks Huk imao je pravo da odluči da li će doći do deportacije.

On mu je odbio vizu, ali Novak ima pravo na žalbu i mogao bi da ostane u Australiji uz ozbiljno pravno i administrativno nadmudrivanje.

„Dokumenti su im uručeni u 18.03, nakon Houkove odluke. Ako ulože žalbu, žele pojednostavljeno suđenje sa skraćenim vremenom za pismene podneske i usmene dokaze. Oni žele da se suđenje završi do nedelje“, piše australijski The Age.

Podsećamo, Australijan open počinje u ponedeljak 17. januara.

BONUS VIDEO Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka VIDEO