Simona Halep
Simona Halep; Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Simona Halep, nekada najboja igračica sveta i osvajačica dva trofeja na Grend slemu, uspešno je započela turnir u Melburnu, a veliko iznenađenje sačekalo ju je po završetku prvog meča na Australijan openu.

Foto: Nova.rs

Rumunska teniserka, trenutno 15. igračica na WTA listi, slavila je sa 6:4, 6:3 protiv Magdalene Freč iz Poljske, imala je malih problema, ali je pokazala da će se vratiti još bolja.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon prošlogodišnjih problema sa povredama lista i kolena sada je imala nešto više problema sa servisom pogotovo u prvom setu.

Ipak, sve je to nadoknadila odličnom igrom sa osnovne linije i u dužim razmenama je pravila prednost. Dvostruka grend slem šampionka je ušla u glavnu dvoranu gde je trebalo da se sretne sa novinarima, ali tamo ju je sačekao samo jedan novinar – izveštač Nova.rs.

Na licu joj se odmah ocrtalo razočaranje kada je videla sijaset praznih pozicija, pa je i sama odlučila da požuri.

„Bilo mi je teško, bila sam veoma nervozna, bila sam veoma srećna kako sam igrala i srećna sam što sam prošla u drugu rundu“, rekla je u analizi susreta.

Zatim je pojasnila nakon pitanja Nova.rs i kako se osećala na terenu.

„Moj servis nije tako jak kao visokim igračicama. Nisam osećala da je to veliki minus, nije bio sjajan, ali nije bio ni užasan. Kada se pogleda šira slika bila je to dobra igra za prvi meč i uvek sam nervozna. I ona nije igrala loše, dobro je trčala, dobro se kretala. Gledam samo pozitivne stvari“, rekla je Rumunka.

Zatim je potvrdila i da su povrede prošlost.

„Osećam se dobro fizički, nemam problema. Osećam se spremnom, radila sam naporno u toku pauze između sezona. Ne znam šta da kažem o finalu, jedan je od mojih snova da dođem tamo, ali je uvek teško. Neću misliti o tome, idem dan za danom“, odgovorila je Halep na naše pitanje, a onda je još jedna dama putem video linka postavila tri pitanja.

Halep je svakako zaslužila znatno više, uostalom u Melburnu je pre samo četiri godine igrala finale, ali biće još prilika da se stvari poprave.

Ipak, ovo više ocrtava da je interesovanje publike znatno veće za muški tenis, barem se tako čini u uvodnim danima ovog „srećnog grend slema“.

BONUS VIDEO Snimci Novaka Đokovića u avionu i na dolaznom terminalu aerodroma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar