Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Gael Monfis zakazao je susret sa Miomirom Kecmanovićem u osmini finala Australijan opena.

Foto: Nova.rs

Odmakao je već polako turnir i dolazi vreme da se najbolji nađu u završnici. Kecmanović je iskoristio priliku i došao do druge nedelje Australijan opena, igraće protiv Gaela Monfisa.

PROČITAJTE JOŠ

Harizmatični Francuz je protiv Garina u tri seta potvrdio da je spreman za novi duel, mučio se samo u prvom setu do taj-brejka, posle čega je efikasno rešio meč u svoju korist.

Sada ga čeka Kecmanović, spreman za novo iznenađenje.

Kecmanović je samo jednom u karijeri igrao protiv Gaela Monfisa, rivala u osmini finala. Susreli su se krajem prošle godine kada je Francuz slavio na mastersu u Parizu sa 4:6, 7:5, 6:3. Srpski teniser ne izgleda uplašeno, naprotiv.

„Biće veoma zahtevno, pogotovo sad igra dobro, imao je dobrih mečeva i pobeda. Imali smo baš gust meč poslednji put u Parizu kada smo odigrali tri seta, pa ćemo videti kako će sada da bude“, rekao je Kecmanović.

Mateo Beretini bio je jači od povrede i Karlosa Alkaraza, koji je naterao Italijana da igra maraton od četiri sata i 13 minuta.

Mateo je prvo prokockao prednost od 2-0 u setovima, pa je u petom doživeo povredu kada je izvrnuo zglob. Uspelo mu je da se vrati u igru i izdrži do kraja – 6:2, 7:6 (3), 4:6, 2:6, 7:6 (5).

Aleksandar Zverev nastavio je da deklasira protivnike, žreb ga je pomilovao i to je maksimalno iskoristio protiv Albota.

U osmini finala, ipak će imati više posla jer ga čeka Denis Šapovalov.

Kecmanović – Sonego 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5

Monfis – Garin 7:6 (4), 6:1, 6:3

Beretini – Alkaraz 6:2, 7:6 (3), 4:6, 2:6, 7:6 (5)

Šapovalov – Opelka 7:6 (4), 4:6, 6:3, 6:4

Karenjo-Busta – Korda 6:4, 7:5, 6:7(8), 6:3

Zverev – Albot 6:3, 6:4, 6:4

Hačanov – Nadal u toku

Manarino – Karacev u toku

BONUS VIDEO Kecmanović sa srpskim navijačima posle meča sa Sonegom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar