Lola Radivojević
Foto: Nova.rs

Srpske juniorke su istovremeno bile na terenima Melburna parka, a i Tijana Sretenović i Lola Radivojević upisale su trijumfe.

Sretenović je bila apsolutno dominantna u prvom setu protiv Dimitre Pavlu iz Grčke (6:0, 7:6(6)), te joj nije dozvolila ni gem.

Foto: Nova.rs

Sjajno je servirala, dok je sa druge strane Grkinja ređala duple greške (ukupno 12 duplih grešaka, 44 neiznuđenih grešaka).

PROČITAJTE JOŠ

Osvojila je srpska juniorka svih šest gemova, ali u drugom setu su se stvari promenile.

Grkinja je zaigrala znatno bolje, pa je čak uspela i da napravi jedan brejk. Ipak, u taj-brejku je naša devojka ostala potpuno mirna i na kraju uspela da stigne do trijumfa.

Sretenović će u sledećoj rundi igrati protiv Seline Naef iz Švajcarske koja je sa 6:4, 6:3 slavila protiv Mao Mušike iz Japana.

Tijana Sretenović
Foto: Nova.rs

Radivojević je sa druge strane do trijumfa stigla tek nakon preokreta.

Naime, prvi set je dobila Jilin Jan iz Australije, a onda je devojka iz Srbije zaigrala kako zna. Lola je na kraju slavila sa 4:6, 6:3, 6:4, a njen susret posmatrali su i poznati teniseri poput Nikole Ćaćića, Aleksandre Krunić, Tomislava Brkića…

Posebno je bio zanimljiv poslednji gem kada je nakon greške Radivojević bila u zaostatku 0:40. Odservirala je zatim dobro i sa pet vezanih poena uspela da upiše prvi trijumf u Melburnu.

Radivojević u sledećem kolu očekuje Jaroslava Bartaševič iz Rusije koja je sa 7:5, 6:4 savladala Haju Kinošitu

Lola Radivojević
Foto: Nova.rs
Lola Radivojević
Foto: Nova.rs
Tijana Sretenović
Foto: Nova.rs
Tijana Sretenović
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Navijačica iz Crne Gore zagrlila Danku Kovinić

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar