Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, pojasnio je ove srede da Novak Đoković nije dobio nikakve specijalne usluge za izuzeće od vakcinacije. Ubrzo se oglasio i jedan australijski doktor.

Tajli je javno branio integritet dva panela (komisije) koje su utvrdile da je moguće Đokoviću dati medicinsko izuzeće.

PROČITAJTE JOŠ

Sve ovo je nadgledala Vlada Australije i Vlada Viktorije.

Otkrio je da je 26 igrača ili članova stručnog štaba od 3.000 i više koji su došli i dolaze u Australije pitalo za medicinsko izuzeće.

„Svaka osoba koja ispuni uslove može da uđe. Nije bilo specijalnih usloga. Nije bila to specijalna prilika za Novaka“, poručio je Tajli za „Channel Nine“.

Oglasio se i Stiven Parnis, poznati lekar i nekadašnji potpredsednik Australijske medicinske asocijacije, rekao je da je poslao poruku ljudima da prestanu da šire koronavirus.

„Nije me briga koliko je dobar teniser. Ako odbija da se vakciniše, ne treba mu dozvoliti da igra. Ako je izuzeće istina, šalje poruku milionima ljudim koji traže da se smanji rizik od koronavirusa za sebe i druge“.

Jedan od glavnih razloga za izuzeće je ako je osoba u prethodnih šest meseci preležala koroanvirusa. Nije otkriveno da li je to slučaj sa Đokovićem.

Zbog ovog su reagovali mnogi teniseri, a istakla se poruka Džejmija Marija.

„Da sam ja u pitanju i da nisam vakcinisan mislim da ne bih dobio izuzeće i to… Znate, ali svaka čast njemu što je uspeo da osigura dolaza u Australiju i da se takmiči“, rekao je Mari.

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar