Karen Endruz, Novak Đoković
Karen Endruz, Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Leigh Vogel / POOL

I dok se i dalje čeka da Novak Đoković stigne u Australiju, ministarka unutrašnjih poslova ove zemlje Karen Endruz poručuje da bi mogle da se umešaju zvaničnici na granici.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće i stekao je pravo da se takmiči na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Đokovića su pregledala dva nezavisna panela od strane Tenis Australije i Vlade Viktorije, koji su pratili stritkna ATAGI pravila.

Ministarka je sada postavila pitanje o tome kada je započet proces i kakve informacije su dostavljene Vladi.

Džakinta Alan, premijerka Viktorije, rekla je u sredu da je Australija omogućila Đokoviću da uđe u Australiju, a onda je Endruz poručila da Novak tek treba da osigura vezu.

Nevakcinisane ljude vraćaju sa aerodroma ili šalju u obavezni 14-dnevni karantin.

„Svaki individualni zahteva da se uđe u Australiju mora da se usaglasi sa strogim pravilima na granici. Dok Vlada Viktorije i Tenis Australija mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da igra na Australijan openu, Vlada Komonvelta sprovodi zakone na granici Australije. Od 15. decembra 2021. potpuno vakcinisani ljudi koji imaju vizu mogu da putuju u Australiju bez izuzetka za putnike i da uđu u zemlje i teritorije na kojima nema karantina.  Ako osoba koja dolazi nije vakcinisana, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da nije vakcinisana zbog medicinskih razloga da bi dobila iste putničke uslove kao i potpuno vakcinisani“, rekla je Endruz, a preneo je „7news.com.au„.

Iako ni u jednom trenutku nije pominjala ime Đokovića i te kako je jasno da je mislila na Srbina.

„Australijska granična policija će nastaviti da brine o tome da svi koji dođu na granicu moraju da se slože sa strogim zahtevima. Nijedan pojedinac koji se takmiči na Australijan openu neće dobiti specijalan tretman. Karantin je neophodan za one koji dolaze iz inostranstva u Viktoriju.“

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare