Novak Đoković na terenu u Melburnu Foto: Twitter/@DjokerNole

Lepši dani stižu za Novaka Đokovića, posle šest dana torture u Melburnu, trenirao je pred ponoć u ponedeljak po lokalnom vremenu u Australiji.

„Zahvalan sam sudu što je doneo odluku da se poništi odbijanje moje vize za boravak u Australiji. Pored svega što se dogodilo, želim da ostanem i probam da se takmičim na Australijan openu. Ostaću fokusiran na to. Došao sam ovde da igram na jednom od najvažnijih turnira u istoriji, mom najuspešnijem, pred neverovatnim navijačima“, poručio je nasmejani Novak uz fotografiju na Tviteru sa najbližim saradnicima iz tima.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je slobodan, Đoković je trenirao, Đoković se opet bavi tenisom, i to je trenutno možda i najlepša sportska slika. Iz Australije sigurno.

„Za sada ne mogu da kažem ništa više osim hvala svima širom sveta koji su uz mene kroz sve ovo i što su me ohrabrili da ostanem jak“, dodao je Novak u objavi sa „Rod Lejver“ arene.

Novak je na sudu pobedio Vladu Australije i odluka od ukidanju vize je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje. Ipak, i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracionu politiku Aleks Hok iskoristi diskreciono pravo i ipak deportuje Đokovića iako je sud drugačije odlučio.

„Novak je bio na terenu i trenirao malopre. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom i da pokuša da osvoji još jedan trofej i napravi još jedan rekord. Otišao je sa najboljim namerama, imao svu traženu dokumentaciju i epilog svega ostalog smo konačno saznali. On je pre svega sportista, on je najbolji teniser svih vremena i sve što podržava u životu su njegovi ideali i principi, iako su ga oduvek etiketirali na razne načine, ali se uvek zalagao za slobodu izbora“, poručio je njegov brat Đorđe prilikom obraćanja porodice Đoković u Beogradu.

Da li će zaista biti proteran kao najveći kriminalac ili će imati priliku da napadne rekordni 21. grend slem i ispiše istoriju u slučaju da 10. put trijumfuje na Australijan openu? Svakako je već pobedio…

BONUS VIDEO Policija bacala suzavac na Novakove pristalice u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram