Novak Đoković i Vasek Pospišil
Novak Đoković i Vasek Pospišil; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Udruženje tenisera PTPA koje je osnovao Novak Đoković sa ciljem da se izbori za veća prava tenisera i bolju raspodelu novca, oglasilo se povodom slučaja privođenja najboljeg igrača planete.

PROČITAJE JOŠ

Oni su izdali saopštenje u kom su naveli da komuniciraju sa Đokovićem i da prate situaciju i da je srpski teniser izneo zahtev da javnost o svemu on obavesti kada bude bio u prilici.

„PTPA pažljivo prati situaciju za pritvaranjem Novaka Đokovića od strane vlasti u Australiji. Naša organizacija je u bliskom kontaktu sa gospodinom Đokoviće i uverila se da je dobro. Novak je takođe zahtevao da mu dozvolimo da lično javnost obavesti o svim činjenicama vezanim za zadržavanje kada njemu to bude odgovaralo.

Uz svo uvažavanje svih ličnih stavova o vakcinaciji, vakcinisani i nevakcinisani sportisti sa potvrdom o izuzeću treba da imaju slobodu da se takmiče, Nastavićemo da podržavamo i pružamo pravnu pomoć svim članovima naše organizacije i u svakom smislu koji je prihvatljiv za njih.

Na pravoslavno Badnje veče, mi smo zahvalni da je gospodin Đoković bezbedan i d amožemo da komuniciramo sa njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravlje i bezbednost.

Nadamo se uskorom povratku na teren“.

Novak Đoković se nalazi u pritvoru od strane australijskih vlasti dok čeka na ishod žalbe o poništavanju vize koja mu je ukinuta nakon što je sleteo u Melburn, iako je drugim teniserima sa istim dokumentom to sozvoljeno.

BONUS VIDEO Đoković poslao emotivnu poruku: Bog sve vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar