Potresne scene nereda na ulicama Melburna viđene su nakon sukoba policije i demonstranata ispred zgrade u kojoj se nalazio Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je nagovešteno da bi uprkos odluci suda moglo da dođe do deportacije Novaka Đokovića, skupile su se njegove pristalice, a u jednom trenutku je došlo do sukoba.

Nastalo je komešanje kada je jedan automobil prošao kroz gomilu. Ljudi su ga okružili i počeli su da skandiraju „oslobodite Novaka“, posle čega je policija najverovatnije suzavcem rasterala demonstrante.

Navodi se i upotreba biber spreja, usledio je haos na ulicama Melburna, među prisutnima su bili žene i deca, što je dodatno razgnevilo demonstrante, koji su potom ušli u sukob sa policijom.

Prema nezvaničnim informacijama, neki od njih se nalaze u teškom stanju.

Podsetimo, Đoković je u ponedeljak rano ujutru na sudu pobedio Vladu Australije, odluka od ukidanju vize za ulazak u zemlju je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje.

Međutim, to nije bio kraj haosa, nego samo nastavak cirkusa u Melburnu u kojem je trenutno na slobodi, barem do utorka. Rasplet se i dalje čeka, da li će Novak biti zaista deportovan ili će imati priliku da napadne rekordni 21. grend slem i ispiše istoriju u slučaju da 10. put trijumfuje na Australijan openu?

BONUS VIDEO Slavlje Novakovih navijača ispred suda u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare