Foto: Screenshot Twitter 9News Australia

Nova bura podigla se zbog Novaka Đokovića, sada jedan poznati medij iz Australije tvrdi da je najbolji teniser današnjice pogrešno popunjavao dokumenta.

Sporno je bilo pitanje da li je Đoković negde putovao 14 dana pre ulaska u Australiju. Novak je odgovorio sa „Ne“, a navode da je 25. decembar proveo u Beogradu, a da se onda otisnuo put Španije gde je dočekao Novu godinu.

PROČITAJTE JOŠ

U prilogu „9News Australia“ posebno su se pozabavili spornim pitanjem.

„Svetski broj 1 nakon suda nije trošio mnogo vremena i vratio se igri. Čovek trenutka radi ono što radi najbolje, dok je pomoćno osoblje poslalo sopstvenu poruku, a onda su okrenuli kamere ka nama. Svetski broj jedan je možda napravio duplu grešku da izađe iz kazne odlučnošću da nadigra australijska granična pravila, što je izgrađeno na laži na osnovu ovog video snimka (video snimak kada Novak 25. decembra igra tenis protiv dečaka).“

Zatim su naveli da je Novak 25. decembra igrao tenis u Beogradu.

„Na dan Božića je igrao tenis na ulica Beograda, a do novogodišnje večeri je stigao 1.500 kilometara dalje u Španiju.“

Zatim je došao i taj sporni detalj.

„Na australijskom putnom forumu je na pitanje da li je putovao 14 dana pre toga obeležio ne. I to može da ga košta najveće pobede do sada. Srbin je navodno rekao oficirima da je Tenis Australija popunila dokumenta za njega, snage federalne Vlade su potvrdile da su otvorile novu istragu. Kazna može da bude 12 meseci zatvora.“

Zatim je objašnjeno šta se dešavalo na aerodromu po sletanju u Melburn.

„Transkript Novakovog intervjua na granici svedoči da je rekao zvaničnicima da je imao koronavirus juna 2020. godine i 16. decembra, dao je dokument o medicinskog izuzeću, putnu deklaraciju za Australiju i medicinsku evidenciju u kojoj se nalazi pozitivan test. Zatim je rekao: Da li su vam potrebna još neka dokumenta od mene? Do 3.55 mu je rečeno da ima 20 minuta da dokaže zašto ne treba otkazati njegovu vizu. Rekao je: Zaista ne uspevam da razumem šta još želite da vam ponudim u 04.00 ne mogu da zovem direktora Tenisa Australije, ne mogu da doprem ni do koga iz Vlade Viktorije preko Tenisa Australije. Samo… Stavili ste me u veoma neugodnu situaciju, ne znam šta još mogu da vam kažem. Misim ja, ja, ja, sve što su mi tražili da uradim je ovde“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare