Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Navijači Novaka Đokovića pokrenuli su kontraudarac na odluku vlade Australije da najboljeg tenisera sveta zatvori u hotel Park.

Oni su, naime, pokrenuli zvaničnu peticiju čiji cilj je da ona bude prosleđena premijeru Australije Skotu Morisonu, navedeno je sledeće:

„Ukoliko može da se dogodi najboljem teniseru planete, može da se dogodi svakome od nas“, navedeno je na početku peticije.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon molbe da peticija bude potpisana i prosleđena dalje, te pojašnjenja da je cilj da Đoković bude pušten na slobodu i da mu bude dopušteno da zaigra na Australijan openu, u pratećem pismu je dalje navedeno:

„Kada pogledate u situaciju malo dublje, postaje jasno da izdvajanje Đokovića kao da je kriminalac nikada nije zapravo bilo oko zdravlja. Premijer Australije Skot Morison je iskoristio priliku da na Tviteru pošalje znak publici kako je Đokoviću odbijen ulazak u Australiju jer „niko nije iznad pravila“.

U stvarnosti, Đoković je pratio pravila i dobio medicinsko izuzeće dva nezavisna medicinska borda, Viktorijinog Odeljenja za zdravlje i od Tenis Australije, glavne teniske organizacije u Australiji.

Ovo nije vezano samo za Novaka, ovo je poruka svima nama o tome ko kontroliše. Tirani iz vlade Australije žele da znate da su pravila ono što oni kažu da su, i ako se tome protivite, iz kog god razloga, oni će imati poslednju reč. Ukoliko uspešni, međunarodno prepozanti sportista može da postane žrtva kršenja ljudskih prava vladajuće klase, svi mogu.“

Peticiju možete da pogledate na ovom linku.

BONUS VIDEO Podrška Đokoviću ispred Doma Narodne skupštine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar