Foto: Tanjug/Kelly Defina/Pool Photo via AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković neće biti vraćen u pritvor posle novog saslušanja na sudu, zakazan mu je izlazak pred zvaničnike za imigraciju.

Đokovićevi advokati su se našli pred sudom našao po drugi put, posle ponedeljka, kada ga je sudija Entoni Keli oslobodio iz imigracionog pritvora.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je srpski teniser proveo pet dana, a od tada je nekoliko puta trenirao na „Rod Lejveru“.

Novakovi advokati su potvrdili da će on ostati van hotela „Melburn Park“ i posle drugog saslušanja, te da nije opet odveden „iza brave“.

Ministar za imigracije Aleks Hok je otkazao Đokovićevu vizu, koristeći svoje zakonsko pravo za to, a Đoković je sa advokatima pripremio žalbu i odbranu.

Sudija Keli je zabranio da srpski igrač bude deportovan makar do subote, nakon čega će biti na novom saslušanju.

Na ročištu je potvrđeno da Novak izađe pred imigracione službenike u petak od 22 časa po našem vremenu, i do tada sigurno neće biti u pritvoru, a dešavanja možete pratiti i uživo, trenutno je pauza na suđenju.

Podsećamo, Novak u Australiji namerava da brani titulu na Australijan openu, da dođe do svog desetog trofeja u Melburnu i rekordnog 21. u karijeri.

Australijanci mu osporavaju dokumente u vezi sa medicinskim izuzećem, jer prvi reket sveta nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali i validnost prijave za vizu, koja mu je još ranije odobrena.

BONUS VIDEO: Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram