Foto: Tanjug/Kelly Defina/Pool Photo via AP

Čitava planeta pomno prati jedan od najvećih skandala u istoriji sporta. Čak ni sedam dana od početka prave gungule ne zna se koji je završni ishod slučaja najboljeg tenisera sveta.

Informacije o Đokovićevom ulasku u zemlju ne da su se menjale iz dana u dan, već iz sata u sat.

Po sletanju 5. januara mu je najpre saopšteno da je tražio pogrešnu vizu s ozbirom na to da se prijavio za medicinsko izuzeće. Ipak, ubrzo se ispostavilo da je validan dokument jer je čak troje tenisera ušlo u Australiju sa izuzećem i ovom vizom. Zbog toga je naknadno privedena Renata Voračova, a česka teniserka je kasnije i deportovana iz Australije.

PROČITAJTE JOŠ

Novaku su pokušali da prodaju klasičan „blef“ i da ga nateraju da odmah po sletanju napusti državu. Da je Srbin to uradio dobio bi automatsku zabranu od tri godine ulaska u zemlju, ali je Novak pametno čekao jutro kako bi kontaktirao Tenis Australija.

Zatim se podigla bura da li je Novak tražio izuzeće zbog akutnog zdravstvenog stanja ili jer je u prethodnih šest meseci bio zaražen koronavirusom.

Kada je postalo poznato da se poziva na drugu soluciju, postavljeno je pitanje da li je Srbin zaista 16. decembra dobio pozitivan nalaz. Taj dokument se nalazio u papirima koje je Đoković priložio, ali su ga uprkos tome i dalje maltretirali na granici.

– Zaista ne uspevam da razumem šta još želite da vam ponudim u 04.00 ne mogu da zovem direktora Tenisa Australije, ne mogu da doprem ni do koga iz Vlade Viktorije preko Tenisa Australije. Samo… Stavili ste me u veoma neugodnu situaciju, ne znam šta još mogu da vam kažem. Misim sve što su mi tražili da uradim je ovde – rekao je Đoković službenicima.

Na kraju su Novaku, ispostavilo se neosnovano, poništili vizu. Srbin je proveo pet dana u pritvoru u hotelu „Park“ sa migrantima iz svih delova sveta. Imao je dva obroka dnevno, u sobi je imao bube, a uslovi su bili daleko od onih na koje je navikao.

Usledilo je nakon pet dana čekanja na suđenje, a glavni sudija Entoni Keli je osvojio srca navijača u Srbiji. Očigledno je gledao blagonaklono prema Novaku u jednom trenutku je rekao „Šta je više ovaj čovek mogao da uradi?“, a onda doneo oslobađajuću presudu.

Političari iz dana u dan očekivano menjaju priču, a pokušavaju da pronađu bilo kakvu grešku u dokumentima koje je Novak podneo.

Dodatni problem u čitavoj priči predstavlja što su Vlada Viktorije i Tenis Australija priznali sva Novakova dokumenta i dozvolili mu ulazak, dok je Federalna vlada odlučila da sve stopira.

Uz to je Novak na granici otkrio da je putni formular za njega popunio neko iz Tenisa Australije, pa je teško osuditi ga za krivotvorenje. Sve ovo je napravilo novi haos u trenutku kada Novak pokušava da se pripremi za osvajanje 21. grend slema.

BONUS VIDEO Novak Đoković konačno na terenu! Da li je kraj drame u Melburnu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar