Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH; EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković se nalazi u prostorijama imigracionih službi gde daje izajavu povodom ukidanja vize na osnovu odluke monistra Aleksa Houka.

Lokalni portal „Ejdž“, donosi priču koja baca novo svetlo na poteze kontroverznog ministra.

PROČITAJTE JOŠ

„Ministar Houk je opisao Novaka kao nevakcinisanu osobu visokog profila koja je javno pokazala da se protivi vakcinaciji i pokazala je javno nepoštovanje kovida, kao što je nepoštovanje izolacije posle pozitivnog testa“, navodi „The Age“.

Za Đokovića se navodi da je problem i da je remetio javni red i mir time što je hteo da uđe u zemlju bez vakcine, međutim, važan je još jedan aspekt čitave priče.

„U radikalnom preokretu slučaja protiv srpske teniske zvezde, ministar za imigraciju Aleks Houk priznaje da je nevakcinisani Đoković ušao u Australiju uz važeći medicinski izuzetak i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom dok je bio u Australiji i prenošenja na druge zbog nedavnog infekcija“, piše isti list.

Međutim, navodi se da bi prisustvo Đokovića tokom dve nedelje Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak, pošto bi se prisustvo poznate nevakcinisane osobe moglo odraziti povećanje negativnog raspoloženja protiv obavezne vakcinacije i nepoštovanja pravila za suzbijanje korona virusa.

BONUS VIDEO Dejan Tiago Stanković o Novakovoj drami u Australiji, koroni i kalkulisanju vlasti sa Rio Tintom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare