Foto:Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal je po drugi put u karijeri postao šampion Australijan opena. Po 21. put je stigao do trofeja na grend slemu. Savladao je Danila Medvedeva sa 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5, a na kraju je ostao bez atoma snage.

Iako je uobičajeno praksa da pobednik nakon čitavog događaja napravi pobednički krug – Nadal više nije imao snage ni za to.

PROČITAJTE JOŠ

Dok se polako krivio da bi barem malo poštedeo nogu (to je naravno više stvar podsvesti nakon pet sati i 24 minuta tenisa), otišao je do klupe, pogledao stvari i odlučio da samo mahne navijačima i na kraju odšeta sa „Rod Lejver“ arene.

Daleko od toga da pre toga nije pozdravio publiku, svaka tribina je dobila svoje poljupce i mahanje. Ipak, taj poslednji krug koji bi trebalo da predstavlja pobedničko slavlje ovog puta je izostao.

To nimalo ne čudi kada se zna da je donedavno bilo upitno da li će Nadal uopšte opet igrati tenis. Kada se zna da nije imao dovoljan broj treninga i da je ovu titulu osvojio više na snagu volje i s mišlju da neće prvi da popusti.

Nadal je čak nakon meča sedeo na stolici. Stojao je Medvedev, Kreg Tajli i svi ostali učesnici glavnom programa, ali protagonista je bio toliko iscprljen da je morao da sedne.

Sedeo je, pio vodu, a ustajao kada bi smatrao da bi zaista bilo nekulturno da sada ne ispoštuje neku osobu.

O tome koliko je umoran i koliko se teško kreće bilo je reči i nakon meča. Dok je dolazio da se pozdravi, krivio je na jednu stranu, kao da pokušava da stopalo poštedi pritiska. Uostalom, i sam je jasno pojasnio koliko je bio umoran, pa mu je čak bilo i žao što nije mogao da obraduje navijače poslednji put.

„Osvojio sam najneočekivaniji trofej, posebno za mene je to bilo iznenađenje. Bila je veoma emotivna noć, uništen sam fizički, ne mogu da mislim mnogo, da se setim mnogo detalja. Podrška publike je bila neverovatna, iako sam bio superumoran i nisam imao uobičajeno slavlje, osetio sam njihovu podršku“, rekao je Nadal.

Španac je tako ostavio hiljade navijača bez poslednjeg trka, ali im je priredio pet i po sati vrhunske zabave. Teško da će mu neko zameriti zbog ovog jer je na terenu pokazao da može da igra kao nekada. Da je povreda bila samo otežavajuća okolnost, a ne potpuni prekid karijere.

Nadal je to opet uradio.

Sada ide na zasluženi odmor, ali, ne brinite, igraće i pre sezone na šljaci.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Nadala i Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare