Lola Radivojević Foto: TC Novak

Lola Radivojević je poražena u četvrtfinalu Australijan opena od prve juniorke sveta Petre Marčinko sa 7:5, 6:2. Nakon tog meča je objasnila da je zadovoljna prikazanim na turniru, te da će sada igrati više seniorskih takmičenja.

Foto: Nova.rs

Lola je najpre analizirala sam susret i bila je kritična prema sebi.

„Igrala sam protiv dobre igračice, dobro se znamo. Imala sam svoje šanse, u ključnim momentima nisam igrala toliko dobro, pa je ona iskoristila svoje šanse i počela je da igra dobro“, počela je Radivojević.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ovaj turnir je pokazao da ima i te kako razloga da bude zadovoljna. Slavila je na tri susreta i tako ponovila rezultat koji je 2004. godine ostvarila Ana Ivanović kada je stigla do najboljih osam na juniorskom turniru.

„Prezadovoljna sam ovim turnirom, posle duge pauze i neigranja turnira baš mi je značilo da uđem u nekoliko dobrih mečeva. Poslednji meč je mogao da bude bolji, u prvom setu sam prikazala dobru igru, ali nisam iskoristila neke momente i šanse koje su mi se ukazale,“ odgovorila je na pitanje Nova.rs.

Pojasnila je i zbog čega je oklevala da traži medicinski tajm-aut.

„U početku seta na 3:2 ili 2:2 bilo mi je muka. Između setova se nisam osećala najbolje, ali nisam htela da tražim medicinski tajm-aut. Juče se desilo da je nekoj devojčici doktor prekinuo meč, nisam htela da se to desi. Rekla sam da sam dobro samo da bih nastavila da igram, to je što je“, odgovorila je na pitanje Nova.rs.

Lola Radivojević
Foto: Nova.rs

Najavila je da će više igrati profesionalnih turnira.

„Posle turnira ne znam šta ću igrati, napraviću plan sa trenerima. Igraću još juniorske turnire i možda malo više profesionalnih.“

Pojasnila je da se unervozila u gemu kada je mogla da osvoji i set.

„Nisam se najbolje osećala, bilo mi je muka, čak sam imala i nagon za povraćanjem. To je trajalo čitav prvi set. Htela sam samo da igram, nije mi dobro, ali sam htela da nastavim. Mislim da sam se malo unervozila, ceo taj gem sam žurila, nisam bila strpljiva da izgradim ceo poen, da uđem u razmenu i izgradim poen kako treba.“

Najavluje nastavak ozbiljnog rada.

„Mislim da na svemu još uvek moram da radim. Uvek na nečemu treba raditi na riternu, na prvim loptama i servisu. Celokupna igra i sve može da bude bolje“, završila je Radivojević.

BONUS VIDEO Skandiranje „Srbija, Srbija“ na meču Kecmanovića i Monfisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare