Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Japanski teniser Kei Nišikori odustao je od nastupa na ovogodišnjem Australijan openu zbog povrede kuka, objavio je na svom Tviter nalogu.

Nišikori je samo jedan od igrača koji su morali da otkažu zbog problema sa povredama, među kojima je, između ostalih i Dominik Tim.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zdravo svima, želim vam srećnu i zdravu Novu godinu! Imam za vas informaciju koja nažalost nije baš tako pozitivna. Od kraja prošle godine se mučim sa kukom. Nije se sto posto oporavio i moram da se povučem sa australijske turneje. To je razočaravajuće jer Australijan open doživljavam kao svoj ‘domaći’ Grend slem. Azijski Grend slem. Jedva čekam da se vratim sledeće godine. Radim naporno na oporavku i uradiću sve što mogu da bih se uskoro vratio na teren. Hvala na podršci“, napisao je Nišikori.

Nišikori je, nekada četvrti igrač sveta, trenutno se nalazi na 47. mestu na ATP listi.

Japanac je četiri puta stigao do polufinala Australijan opena, poslednji put 2019. godine. Letos je igrao protiv Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju i US openu, a poslednji turnir je u oktobru odigrao u Indijan Velsu.

Igrao je četvrtfinala Olimpijskih igara, Dubaija i Roterdama tokom 2021, kao i polufinale Vašingtona. Australijan open ove godine startuje 17. januara.

BONUS VIDEO: Skup podrške Novaku Đokoviću ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar