Petra Marčinko
Petra Marčinko; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Teniska budućnost u Hrvatskoj dugo nije izgledala svetlije. Petra Marčinko, trenutno najbolja juniorka planete, stigla je do trofeja na Australijan openu za juniorke pobedom od 7:5, 6:1 protiv Sofije Kostulas iz Belgije, a nakon susret otkrila je zanimljive detalje na pitanja Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Hrvatica je imala dva meseca velikih uzbuđenja, ali i još većih očekivanja. Decembra 2021. je postala prva juniorka planete, a već januara 2022. je postala i grend slem šampionka.

Pojasnila je kako se oseća nakon istorijskog uspeha, posle devet godina i trijumfa Ane Konjuh jedna Hrvatica ponovo je najbolja u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

„Došla sam kao prva nositeljka sa dosta očekivanja, a ja sam samo želela da odigram dobro, da pokažem da sam zaslužila da budem prva i mogu da igram tako dobro. Uvek je najgore igrati prvo kolo, posle sam kroz mečeve prošla svakakve situacije, bitne lopte i mislim da mi je to pomoglo mnogo za finale. Navikla sam se na situacije kada je 5:5, ali i kada vodim, pa to moram da zadržim i to mi je pomoglo kroz ceo turnir“, odgovorila je na pitanje Nova.rs.

Objasnila je Petra Marčinko i kako je izgledalo kada je prvi put izašla na jedan od najvećih teniskih stadiona na svetu.

„Pre turnira su mi rekli da je finale juniorskog turnira na ‘Rod Lejver’ areni i pomislila sam: Mogu da igram tamo? Kada sam ulazila osećala sam se kao da sam već na WTA, prolazite kroz prostora sa svim ekranima, svim imenima, a onda ulazim na ogromni stadion. Stavili su i peškir sa mojim imenom, to je bila dobra fora. Osećaj je predobar“.

Najbolja juniorka sveta otkrila nam je šta se desilo nakon finala, ali i kako planira da proslavi veliki uspeh.

„Uključila sam telefon, povezala se na Wi Fi i samo je eksplodiralo, iako je kod kuće bilo dosta kasno. Danas idemo kući, mama će da napravi palačinke – to je glavna proslava kada osvojim turnir. Par dana ću ostaviti tenis, da se malo odmorim“, poručila je Marčinko za Nova.rs.

BONUS VIDEO Trenutak koji je Australija čekala 44 godine, histerija zbog titule Ešli Barti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar