Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Direktor mastersa u Majamiju i legenda američkog tenisa Džejms Blejk želi da vidi Novaka Đokovića na turniru.

Blejk koji je imao prilike da igra protiv Đokovića ne deli njegove stavove o vakcinaciji, ali smatra da su dešavanja iz Australije skandalozna jer su Novaka tretirali kao kriminalca.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve što nam sada treba je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i Tenis Australija i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac“. ističe američki teniser.

Blejk smatra da Novakov stav da se ne vakciniše ima i svoju cenu, ali da je Đoković pametan čovek i veruje da ima svoje razloge.

„Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Nekada voljeni „Džoker“, poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervjue od svih na turu i mora da ima svoje razloge“.

Blejk podseća da Novakova odluka da se ne vakciniše nije bila problem prošle godine.

„Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme“ poručio je Blejk.

Prema trenutnim pravilima, Đoković ne može da igra na turnirima na tlu SAD-a, jer svaki stranac koji ulazi u zemlju mora da bude vakcinisan, ali pošto u mnogim zemljama idu ka popuštanju mera, moguće je i da se situacija promeni i da bar zaigra na US Openu.

Rolan Garos je menjao odluke iz dana u dan, tako da su sve opcije otvorene.

BONUS VIDEO  Let balonom iznad Melburna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar