Foto; TWITTER.COM

Ben Rotenberg, novinar čuven po napadima na Novaka Đokovića, osramotio se na šampionskoj konferenciji Nika Kirjosa i Tanasisa Kokinakisa, posle čega je priznao da je napravio veliku grešku.

Foto: Nova.rs

On je na konferenciji postavio pitanje koje je bilo prilično bizarno, brzo je postao viralan, ali ne u pozitivnom kontekstu.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Rotenberg je pitao Kokinakisa nakon njihove pobede: Da li ti Nik dodiruje zadnjicu ovoliko i kada niste zajedno na terenu?“

Dobio je odgovor.

„Možda i više, ali to nije za kamere, tako podižemo naše drugarstvo na viši nivo, da li ti se to sviđa“, odgovorio je Kokinakis.

Ljubitelji tenisa su na društvenim mrežama ispoljili zgroženost zbog pitanja Rotenberga, koji je verovatno želeo da se uklopi u Kirjosov kontroverzni šablon, ali se baš nije proslavio.

Na kraju je morao da se oglasi saopštenjem.

„Ja sam užasnut ovim neverovatno jezivim snimkom, koji definitivno pokazuje kako ovo uopšte nije bilo pravo mesto za ovaj razgovor, tako da želim da se brzo osvrnem na sve, kako bih jasno izrazio svoje žaljenje“, objavio je on.

„Poznajem Tanasija i Nika godinama i imam veoma poznat odnos sa obojicom (što ljudi najbolje znaju zbog Nika i NCR podkasta), kada sam se prvi put pojavio na ekranu na ovoj konferenciji za novinare, a ne na ovom video snimku, Tanasi me je zadirkivao i ismevao što nisam bio ni na jednoj od njihovih pres konferencija ranije na turniru. Onda, nakon što je postavio moje prvo pitanje o kvalifikacijama u Torinu, moderator mi je neočekivano i dalje davao reč, pa sam pokušao da požurim sa drugim pitanjem (o kom očigledno nisam dovoljno dobro razmislio u formulaciji, a priznao sam da zvuči čudno) o njihovoj dobro dokumentovanoj bratskoj romansi na terenu“, napisao je Rotenberg.

On je pokušao da sve opravda umorom.

„Ispalo je nezgodno i čudno (to što je bilo posle ponoći 13. dana turnira sigurno nije pomoglo mom mozgu ovde). Ali bez obzira na to, Tanasi i Nik su reagovali brzo, smešnim, brzim i hladnokrvnim odgovorima, a onda su se u šali okrenuli prema meni (iako ne možete da čujete moj odgovor Tanasiju u videu, pošto su već uključili zvuk sledećeg novinara za sledeće pitanje). Ovo je vrsta šale koju bismo nas trojica obično imali opušteno u hodnicima ili salonu za igrače, ali pošto su ti prostori još uvek ograđeni od medija zbog pandemijskih razloga, ja sam napravio lošu procenu i obratio im se ovako na konferenciji za novinare gde sve, opet, jednostavno deluje neprikladno i zastrašujuće jezivo, bez obzira na to da li su momci imali problema sa tim ili ne.”

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare