EPA-EFE/JOEL CARRETT

Zvezda u usponu koja potiče iz sportske porodice

Američki teniser češkog prekla Sebastijan Korda pobedio je Danila Medvedeva u trećem kolu Australijan opena i tako napravio jedno od najvećih iznenađenja na turniru.

„Neverovatan meč, znao sam šta moram da radim i držao sam se toga. Iako sam bio u emotivnoj vrtešci neverovatna pobeda. Jednostavno sam napadao“, rekao je Korda.

Amerikanac češkog porekla je pre pet godina osvojio juniorski Australijan open i tako najavio blistavu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Volim da igram u Australiji, moja porodica voli da igra u Australiji. Imamo u istoriji sjajnih trenutaka kao porodica ovde“.

Sebastijanov otac je Petr Korda, koji je osvojio Australijan open 1998. godine.

„I moje sestre su osvajale AO u golfu. Obe, jedna u Melburnu, a druga u Adelejdu. Majka je bila 24, Neli (sestra) je bila broj 1, Džesika (sestra) je bila šesta, tata je bio drugi. Ja sam najgori sportista u porodici“, našalio se Korda.

NE PROPUSTITE:

Kordini treneri su Radek i Martin Šćepanek, a savetnik i mentor mu je veliki Andre Agasi. U Kordin kvalitet se nedavno uverio i Novak Đoković, kada je jedva trijumfovao u finalu Adelejda nakon preokreta sa 2:1 u setovima.

„Jedan od igrača koji ima najčistiju tehniku udarca na Turu. On je veoma talentovan, deluje da nema mana. Način na koji igra, kako se kreće, tenis divan za gledanje. On je jedan od igrača nove generacije koja dolazi i sigurno će biti u Top 10“, rekao je Đoković uoči njihovog duela u Adelejdu.

Korda će kao naredni izazov na AO imati Poljaka Huberta Hurkača.

BONUS VIDEO Set lopta i prvi set Korde protiv Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar