Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Amerikanac je opisao duel sa Đokovićem.

Tomi Pol govorio je na konferenciji za medije nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena (7:5, 6:1, 6:2).

Pročitajte još

„Izaći na teren je bilo u redu, ali uopšte nije prijalo biti na njemu tokom meča, biti ovako potučen. Ipak, ovo je bilo dragoceno iskustvo za mene jer sam shvatio na kom nivou bi trebala da bude moja igra protiv igrača poput Novaka. Veliki broj igrača na turnu izuzetno poštuje njegovu igru, njega kao igrača, a naročito ovde u Australiji. Niko ne želi da bude u njegovom delu žreba i iako u polufinalu grend slema nema loših igrača razlika je bila više nego evidentna.“, izneo je svoje utiske Amerikanac.

Istakao je koliko je teško igrati protiv Novaka.

„Novak mi jednostavno nije dozvolio odigram ono što sam nameravao. Pre svega, poremetio je moj plan igre sjajnim riternima i iako sam imao neke šanse u prvom gemu i uopšte u prvom setu anulirao je moj naboj i onda “pobegao” sa mečom u rukama od mene. Moj plan igre je bio da igram mnogo više servisa i voleja, ali njegovi duboki i jaki riterni mi nisu omogućili da odigram niti jedan. Uz to, niži procenat prvog servisa mi to nije omogućio, a još kada vam stižu takvi riterni o tome skoro i ne pomišljate. Želeo sam da igram više drop-šotova ali nisam mogao jer sam bio izložen jakim, brzim i dubokim udarcima uz koje nisam imao vremena da se postavim za dropove. Hteo sam da probam da menjam ritam igre, ali je on do te mere nametnuo svoj ritam da sam jedino mogao da probam da ga pratim. Drugi servis mu je bio mnogo snažniji nego što sam očekivao, i nisam mogao da ga napadnem na tom udarcu.“

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar