Foto:REUTERS/Carl Recine

Novak ponovo pomera granice. ali to više nije novost.

Još jedan dan u kancelariji. Tako bi se moglo u najkraćem opisati još jedna surova dominacija Novaka Đokovića na Australijan openu nakon što je u polufinalu bio bolji od Tomija Pola rezultatom 7:5, 6:1, 6:2.

To je brio treći ubedljiv trijumf u nizu srpskog tenisera čime je ostvario 27. pobedu na Austrlalijan open u nizu i prestigao Andre Agasija.

Đoković će igrati i za 10. titulu u Melburnu i za 22. grensd slem titulu u karijeri čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Novak je pri tom doašo na korak još jednog rekorda.

U Melburnu će igrati svoje 33. grend slem finale i nema konkurenciju u muškoj konkurenciji jer je sledeći na listi penzionisani Rodežer Federer sa 31 učešćem u finalu.

Ali, ako na listu uključimo i dame, Novak se izjednačio na deobi drugog mesta sa Serenom Vilijams i sa jednim više od Martine Navratilove.

Ispred njega se na listi nalazi samo Kris Evert koja je 34 puta bila u finalu, a u vrhu je i Štefi Graf sa 31 odigranim završnim mečom.

Ono što treba reći jeste da je samo Novak Đoković aktivan igrač, pa bi već u Parizu na Rolan Garosu mogai da izjednači i apsolutni rekord, a potom i da ga postigne.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar