Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Ludnica u Melburnu.

Stefanos Cicipas je nakon novog teniskog maratona, koji je trajao četiri sata i dva minuta, savladao Italijana Janika Sinera u pet setova 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 i tako se plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

Dobro je krenuo Grk, pošto je poveo 2:0 na startu prvog seta, ali je Italijan napravio brejk u osmom gemu i izjednačio je na 4:4. Ipak, ostao je miran Cicipas i osvojio je naredna dva gema i poveo 1:0 u setovima.

U prva četiri gema drugog seta oba tenisera su napravila po jedan brejk. Potom se igralo gem za gem, a Cicipas je u finišu seta napravio još jedan brejk i poveo 2:0 u setovima.

Delovalo je da će Cicipas lako doći do pobede, ali Italijan je zaigrao angažovanije u nastavku meča i naredna dva seta dobio 6:3 i 6:4.

Foto: AP Photo/Mark Bake

U petom setu viđena je velika borba, obojica nisu dozvolili brejk prilike portivniku sve do četvrtog gema, kada Cicipas nije iskoristio tri brejk lopte. Međutim, grčki teniser je napravio brejk u šestom gemu, a onda je održavao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do pobede.

Grk će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Čeha Jiržija Lehečke, koji je napravio još jednu senzaciju, pošto je pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 4:6, 6:3, 7:6, 7:6.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar