Novak Đoković Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Mekinro objasnio neke stvari.

Austrlaijan open polako ulazi u završnu fazu, a turnir su do sad aobeležila brojna iznenađenja i eliminacije favorita.

Pored toga, veliki broj igrača je imao pritužbe na kvalitet loptica, a među njima su bili i Novak Đoković i Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković i Nadal bili su među igračima koji su podelili svoja razmišljanja o novim loptama na ovogodišnjem Australijan openu, za koje neki tvrde da sse brzo raspadnu i postanu mekane i da mogu samo da lete reavno. Đoković je istakao da im značajno pad akvalitet kako meč odmiče, a sa tim se složio i Nadal. Na kvalitet su se žalili i Holger Rune i Feliks Ože-Alijasim.

Legendarni Džon Mekinro ipak smatra da teniseri mogu da e prilagode sitauciji tako što će drugačije španovati žice i tako se prilagoditi lopticama sa kojima se igra.

Bivši svetski broj 1 u penziji veruje da nema o čemu da se raspravlja, rekavši za Eurosport da je „mnogo buke ni oko čega“. .

„Naravno, lopte postaju teže nakon načina na koji ih ovi momci i devojke sada udaraju. Šta kažete na to da ponesete rekete različito našpanovane? Tako da posle tri ili četiri gema, ako u stvari loptice postaju teže ili mislite da postaju teže, koristite okvir sa malo slabije zategnutim žicama“.

Ostaje da se vidi da li će igrači prihvatiti savet Džona Mekinroa.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar